Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele cinci SIF-uri şi-au majorat activele nete cumulate cu 2,3% în aprilie, până la 10,5 miliarde de lei

grafic crestere

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) listate la Bursa de Valori Bucureşti şi-au majorat activele nete cumulat cu 2,3% în aprilie 2021, până la 10,5 miliarde de lei, în contextul în care toate cinci au înregistrat creşteri, relatează ZF.

Creșterile încep de la 0,11% pentru Evergent Investments (2,1 mld. lei) la 5,9% în cazul SIF Muntenia (1,86 mld. lei), potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din rapoartele VAN publicate la BVB, potrivit mediafax.ro.

SIF Transilvania (SIF3) şi-a majorat activele nete cu 0,44%, la 1,25 mld. lei, SIF Oltenia (SIF5) le-a majorat cu 2,25%, până la 2,13 mld. lei, iar activele nete ale SIF Banat-Crişana (SIF1) au crescut cu 2,5%, până la 3,2 mld. lei.

Pe de altă parte, cele cinci societăţi se tranzacţionau la finalul lunii aprilie cu discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 35,3% în cazul Evergent Investments (EVER) şi 59,9% pentru SIF Banat-Crişana (SIF1).

Toate cele cinci societăţi au rezerve de sute de milioane de lei sau chiar miliarde de lei în cazul SIF1. De la începutul anului, cea mai tranzacţionată SIF este Evergent Investments (123 mil. lei), cea mai mare societate din punctul de vedere al capitalizării (1,4 mld. lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.