Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele două partide care formează alianţa conservatoare din Germania 'și-au reinnoit jurămintele' pentru a participa împreună la europarlamentare

InSerbia News
germania ue

Cele două partide care formează alianţa conservatoare din Germania, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU), au afirmat că au renunţat la diferendele lor de lungă durată şi au prezentat luni o abordare comună, înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai, relatează dpa, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

"Cel mai important mesaj astăzi este că nu ne-am fi putut imagina un eveniment armonios cum ar fi acesta acum cinci ani'', a declarat Markus Soeder, liderul CSU, înaintea unei reuniuni a liderilor de partid la Berlin.

Alianţa conservatoare a fost în conflict de mai mulţi ani, în special asupra politicii de imigraţie pe fondul sosirii a peste un milion de refugiaţi în Germania în 2015 şi 2016, mulţi dintre ei trecând frontiera austriacă în Bavaria.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Soeder a spus că multe lucruri s-au schimbat în Europa în ultimii cinci ani, dar el a sugerat, de asemenea, că noua înţelegere se datorează lui Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat conducerea CDU de la cancelarul Angela Merkel, aceasta din urmă promiţând că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar. Evoluţiile în CDU au făcut "o nouă abordare comună posibilă", a spus Soeder.

Cele două partide vor semna luni o platformă comună pentru alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, care se prezintă ca fiind un scut împotriva populiştilor de stânga şi de dreapta ai spectrului politic.

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

Soeder a declarat că cele două partide au făcut compromisuri cu privire la problemele importante privind securitatea internă şi politica UE. În acest sens, programul electoral pentru alegerile europene a servit, de asemenea, ca "un nou început pentru activitatea comună a CDU şi CSU ", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.