Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai CONTROVERSATE contracte încheiate de primarii Capitalei. Aici sunt banii dumneavoastră

romaniatv.net
groapa

În pragul alegerilor locale din acest an și dincolo de prejudiciile anchetate de procurori și aflate în dosare penale, primarii de până acum ai Bucureștiului au aruncat cu banii și pe investiții, altfel necesare orașului, dar care au costat de câteva ori mai mult decât ar fi fost firesc. România Curată vă propune și o trecere în revistă a celor mai controversate cinci cheltuieli făcute în ultimii ani.

Pasajul Basarab, spre exemplu, a ajuns să coste 131,5 milioane de euro pe kilometru, sumă apropiată de investiții mult mai complexe din alte țări. Costurile sale au ajuns la aiuritoarea sumă de 250 milioane de euro, în condițiile în care construcția măsoară numai 1.900 de metri. Viziunea acestei ctitorii i-a aparținut Primarului General Traian Băsescu, care a lansat-o încă din 2001 în eter, însă proiectul a fost aprobat de-abia în 2004, cu un cost inițial estimat la 67,8 milioane euro. Proiectul a fost demarat efectiv de Primarul General Adrian Videanu în 2007 și finalizat de Primarul General Sorin Oprescu în 2012. Podul e foarte frumos noaptea, fiind luminat pe alocuri cu leduri albăstrui.

ANUNŢ de la Pentagon: ISIS, fără una dintre cele mai importante arme

E considerat din punct de vedere al costurilor echivalentul Stadionului din Frankfurt, fiind investiți în el 190 milioane euro. Național Arena, demarat în 2007, a fost în mare parte construit în plină criză economică, când prețurile materialelor de construcții, al serviciilor firmelor constructoare și al mâinii de lucru ar fi trebuit să fie considerabil mai mici decât în perioada de boom. Jurnaliștii de la GSP, în cadrul unei investigației, au ținut să evidențieze că în mod paradoxal, spre deosebire de România, costul muncitorilor care au edificat stadionul din Frankfurt a fost mult mai mare, de aproximativ 2000 euro/luna. Cu toate astea noi i-am egalat la costuri. Victor Ponta, pentru a i se genera un plus de popularitate înainte de prezidențialele din 2014, a fost sărbătorit triumfal pe Național Arena de către familia sa lărgită (PSD). După dezastrul de la Clubul Colectiv, s-a iscat un scandal legat de gradul de  la flăcări  prelatei care acoperă Național Arena.

OFICIAL Cristian Popescu Piedone NU poate candida: Decizia e DEFINITIVĂ

Apa Nova, o companie protejată pe rând de Adrian Videanu cât și de Sorin Oprescu, e operatorul care deservește cele aproape 2 milioane de suflete de bucureșteni. Iar când ai un consumator captiv, pentru a spori profitul îți mai lipsește doar ”scânteia” unei minți sinistre. Reprezentanții Apa Nova și complicii lor politici (Costin Berevoianu-consilierul Primarului General, Vlad Moisescu- trezorier PNL și cu sprijinul controversatului Ovidiu Semenescu) au cumpărat ”la bucată” voturi în CGMB pentru a accepta un act adițional la contractul de concesiune încheiat de PMB cu Apa Nova, prin care s-a mărit nejustificat de 17 ori prețul apei potabile și al serviciilor de canalizare vândute bucureștenilor. Malefici în gândire și acțiune, reprezentanții Apa Nova, ajutați de complicii lor din Primăria Capitalei și CGMB, și-au zis că ”niște zeci de lei în plus în factura la apa pentru fiecare familie se simt prea puțin la portofel”. Astfel bucureștenii au ajuns să bea de la robinet ”apă franțuzească” la preț de Evian.

Sub numele de scenă ”Afacerea Panseluța” s-au derulat o serie de contracte de către fiecare din primăriile de sector, prin care s-au aruncat în vânt sume enorme de bani, cumpărându-se flori, arbuști și arbori, dar și mobilier urban, de tipul coșurilor de gunoi, al bancuțelor etc, la prețuri astronomice. Același lucru s-a întâmplat și cu părculețele de copii. Culmea e că la scurt timp după plantare, o mare parte dintre acestea fie au fost furate, fie s-au uscat.

Surprize în lista candidaților oficiali la Primăria București: Cine sunt cei 12 'primari'

”Borduriada” cu borduri importate din China de Marmosim. Primarul Adrian Videanu a rămas în istorie ca omul care a întors Bucureștiul cu susul în jos, demarând o multitudine de proiecte de reasfaltari de străzi și trotuare, care, prin faptul că s-au desfășurat simultan, au generat numeroase perturbări ale traficului. Șoferii bucureșteni, în timpul cozilor interminabile din trafic, au putut observa pe îndelete cum borduri grozave din granit au fost smulse și duse nu știm unde, fiind înlocuite cu borduri din beton. O parte din bordurile montate au fost ”made în China”. Ulterior s-a descoperit că unul din importatorii acelor borduri era chiar firma Marmosim controlată de familia Videanu. Adrian Videanu s-a scuzat la acel moment, explicând ca Primăria nu e obligată sa verifice listele de furnizori ai societăților asfaltatorilor. În total, în cursul ”marii asfaltări”, Bucureștiul a cheltuit 20 milioane euro pe borduri, scrie romaniacurata.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.