Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai importante instituţii de cultură din Berlin menţin purtarea măştilor şi după renunţarea la restricţii

https://www.visitberlin.de/
Insula Muzeelor berlin

Cele mai importante instituţii de cultură din Berlin intenţionează să menţină purtarea obligatorie a măştii chiar şi după abolirea celor mai multe restricţii anti-coronavirus la nivel naţional începând de duminică, informează DPA.

Cele trei mari teatre, Staatsoper Unter den Linden, Deutsche Oper şi Komische Oper, au spus miercuri că purtarea măştilor va fi în continuare obligatorie. The Deutsches Theater, Berliner Ensemble şi Volksbühne le vor urma exemplul, precum şi German Historical Museum şi Humboldt Forum.

''Vrem să continuăm să permitem audienţei noastre să se bucure de o vizită sigură şi plăcută la teatru... vom adapta măsurile de protecţie pas cu pas şi prudent'', a spus directorul artistic al Berliner Ensemble, Oliver Reese.

Un lucru care se va schimba este că de acum înainte procedurile de verificare ale dovezii vaccinării nu vor mai fi îndeplinite la majoritatea instituţiilor, potrivit Agerpres.ro.

Data de 2 aprilie marchează sfârşitul perioadei de tranziţie oferită de guvernul federal landurilor germane pentru a renunţa la majoritatea restricţiilor anti-coronavirus.

Începând de duminică, purtarea măştii poate fi impusă potrivit legii doar în anumite spaţii - cum ar fi spitale, centre pentru bătrâni şi în transportul în comun - doar dacă nu aleg să declare anumite zone ''focare'' infecţioase care necesită un nivel mai ridicat de protecţie pentru populaţie.

Cetăţenii nevaccinaţi vor avea din nou acces fără restricţii în magazine, restaurante şi centre de recreere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.