Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai întâlnite greșeli de sănătate pe care le fac femeile

femeie

Incerci sa mananci sanatos, sa faci sport in mod regulat si, in general, sa ai un stil de viata sanatos insa, adesea, in timpul zilei te simti obosita, somnoroasa, sleita de orice picatura de energie.

Multe femei sanatoase, fac astfel de greseli, in special cele care vor sa scape de kilogramele in plus. Uneori, poti face aceste greseli fara ca macar sa realizezi.

Iata care sunt cele mai intalnite greseli de sanatate pe care le fac femeile.

Nu beau suficienta apa
Multe femei spun ca le este greu sa consume opt pahare de apa pe zi. Deshidratarea poate cauza senzatia de gura uscata, oboseala, schimbari bruste de dispozitie sau chiar constipatie. In plus, daca bei suficienta apa, apetitul tau va fi redus ceea ce te ajuta sa scapi mai repede de surplusul de kilograme si, in general, vei fi mai sanatoasa.

Sar peste mese si nu consuma suficiente alimente integrale
Saritul peste unele mese incetineste metabolismul si duce la supraalimentare, crestere in greutate si poate duce la aparitia unui numar de afectiuni importante. In plus, daca nu consumi suficiente alimente integrale in timpul zile nu este de mirare ca te vei simti somnoroasa si obosita.

Nu consuma suficiente proteine

Multi vegetarieni nu au suficiente proteine in alimentatia lor. Este vital sa consumi proteine in fiecare zi. Te ajuta sa tii glicemia sub control, sa te simti pentru mai multa vreme satula, iti imbunateste concentrarea mentala si sa-ti creasca masa musculara si sa pierzi kilogramele nedorite.

Nu consumi suficienti carbohidrati

Lipsa de carbohidrati are ca efect durerea de cap, oboseala, schimbari bruste ale starii emotionale, constipatie si ameteala. Mai mult, te poate face sa exagerezi cu mancatul. Insa cand vorbim despre carbohidrati este faci alegeri inteligente.

Nu consuma suficiente grasimi

Cand sunt consumate corect grasimile nu duce la crestere in greutate. Sa nu mananci suficient sau deloc grasimi poate fi extrem de periculos pentru sanatatea ta.Corpul are nevoie de grasimi sanatoase pentru a functiona corespunzator. Grasimile ii ofera corpului energia de care are nevoie in timpul zilei.

Prea mult sport

Sportul este foarte bun pentru tine insa prea multe exercitii fizice te pot lasa epuizata, iar muschii nu au suficient timp de refacere ceea ce te predispune la accidentari. In plus, pot duce la anxietate si depresie.

Nu dormi suficient

Somnul insuficient este una dintre cele mai mari greseli de sanatate pe care o poate face cineva. Un program ocupat, petrecerile, filmele sunt printre cauzele pentru care nu dormi destul noaptea.

Sa nu faca miscare

„Astazi am prea multe de facut asa ca nu am timp si pentru sport”, „Este ziua mea asa ca merit si eu sa sar peste ora de miscare”, „N-am chef de alergare asa ca nu o sa fac sport azi” sunt unele dintre scuzele folosite pentru a evita exercitiile fizice. Insa lipsa de miscare duce la obezitate, probleme cu digestia, deteriorare musculara si uneori, la depresie.

Sursa: sfatulparintilor.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.