Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele opt opțiuni ale Parlamentului britanic cu privire la Brexit - O parte din ele prevăd rămânerea Regatului Unit în UE

rfi.fr
Brexit

Deputaţii britanici s-au pronunţat miercuri seara, prin voturi ”indicative”, cu privire la opt opţiuni în privinţa Brexitului, iar rezultatele urmează să fie anunţate, relateaz BBC News potrivit news.ro.

Vezi și: SUA o felicită pe Viorica Dăncilă pentru anunțul de a muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim: Anunțul lui Mike Pence

John Bercow a preentat cele opt ”opţiuni”, relatează reuters, care le prezintă:

1. ”Moţiunea B” prevede ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană (UE) fără acord (”no deal”) la 12 aprilie, potrivit calendarului stabilit săptămâna trecută de către liderii europeni.

2. ”Moţiunea D” propune un acord numit al ”pieţei comune 2.0”, prin aderarea la piaţa unică europeană şi un aranjament vamal.

3. ”Moţiunea H” sugerează ca Regatul Unit să rămână membru al spaţiului economic european (EEE) şi să adere la Acordul European de Liber-Schimb.

4. ”Moţiunea J” propune ca acordul Brexitului să facă parte dintr-un angajament de a negocia cu UE o uniune vamală permanentă şi globală care să vizeze întregul Regat Unit.

5. ”Moţiunea K” reia planul Partidului Laburist, cu privire la o uniune vamală şi o aliniere strânsă la piaţa unică.

6. ”Moţiunea L” îndeamnă la o revocare a Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, a cărui notificare a lansat în mod odifical negocierile cu privire la modalităţile divorţului, în cazul în care Parlamentul nu este de acord cu un Brexit fără acord, aşadar prevede o anulare a Brexitului.

7. ”Moţiunea M” cere un referendum de confirmare a oricărui acord de divorţ.

8. ”Moţiunea O” sugerează ca Regatul Unit să caute un Brexit fără acord ”gestionat” (”managed No-deal”), în cazul în care nu este posibil să se ajungă la un acord al Brexitului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.