Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrele staţiuni de schi din Franţa sunt afectate de lipsa zăpezii

Temperaturile înalte au lăsat fără zăpadă pincipalele zone muntoase din Franţa care adăpostesc staţiuni de schi, unde de mai bine de două luni nu a căzut niciun fulg de nea. Nici urmă de zăpadă în Alpii francezi, Jura sau Munţii Vosgi, semnalează cotidianul spaniol El Mundo, conform agerpres.

Prefectul departamentului Haute-Savoie, Pierre Lambert, a declarat că în zonă este secetă şi a avertizat că, dacă situaţia nu se va schimba în cursul acestei săptămâni, staţiunile se vor închide complet.

Atena este paralizată de cea mai grea iarnă din ultimul deceniu / FOTO

Tunurile de zăpadă nu vor mai putea fi folosite pentru că rezervele de apă s-au terminat, în majoritatea cazurilor. În pofida valului de frig polar care străbate o bună parte din Europa, lipsa zăpezii a lăsat într-o situaţie similară piste din Italia şi Elveţia, după cea mai secetoasă lună decembrie din ultimii 135 de ani.

Se spera să înceapă un bun sezon în noiembrie, când s-a produs o bruscă şi puternică scădere a temperaturilor, dar anticiclonul a răsturnat situaţia în decembrie. Schiorii au fost nevoiţi să urce la înălţimi de peste 2.500 metri pentru a putea schia, profitând de zăpada care mai rămăsese din noiembrie.

Totuşi, cel mai grav nu au fost afectaţi turiştii, ci lucrătorii. Dintre cele 300.000 de persoane contractate anual, circa 60.000 nu începuseră încă să lucreze la sfârşitul lunii decembrie.

Şi alte staţiuni din Franţa, mai ales cele din departamentul Savoie şi din Pirinei, sunt afectate, însă în mai mică măsură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.