Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul dirijor rus Valery Gergiev a fost rugat de Scala din Milano să îşi clarifice poziţia faţă de invazia Ucrainei

evz.ro
Teatrul La Scala din Milano

Valery Gergiev, celebrul dirijor rus cu legături strânse cu Vladimir Putin, care a dirijat miercuri premiera operei "Dama de pică" de Piotr Ilici Ceaikovski la Scala din Milano, a fost rugat joi de faimoasa instituţie să îşi clarifice poziţia faţă de invazia Ucrainei de către forţele ruse, informează AFP.

Directorul de La Scala, Dominique Meyer, împreună cu primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, i-au trimis un mesaj maestrului rus, cerându-i să facă o declaraţie în care să pledeze pentru o "soluţie paşnică" la conflictul ruso-ucrainean, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al instituţiei milaneze.

În cazul unui refuz, prezenţa lui Gergiev la următoarele reprezentaţii ale operei "Dama de pică", programate pentru perioada 5-13 martie, ar putea fi compromisă.

Giuseppe Sala, care este şi preşedinte al consiliului de administraţie al La Scala, a avertizat joi, într-o dezbatere publică la Milano că în absenţa unui răspuns, "s-ar putea găsi un alt maestru" pentru următoarele reprezentaţii ale operei.

Director general al prestigiosului Teatru Mariinsky din Sankt Petersburg, Valery Gergiev, în vârstă de 68 de ani, este unul dintre cei mai solicitaţi dirijori din lume, potrivit Agerpres.ro.

Însă apropierea sa de Putin, pe care îl cunoaşte din 1992, declaraţiile sale despre anexarea Crimeei sau despre "Pussy Riot", precum şi concertele din Osetia de Sud bombardată şi de la Palmira alături de armata siriană i-au adus multe controverse în ultimul deceniu.

Intervievat de AFP la Paris în 2018, Gergiev a declarat că nu doreşte să vorbească despre politică, dar a salutat realegerea pentru un nou mandat a lui Putin, pe care a spus că îl întâlneşte "de cinci-şase ori pe an".

"El a câştigat alegerile, lucru pe care lumea occidentală îl înţelege cu greu", a declarat celebrul dirijor la momentul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.