Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul Mihai Pacepa revine: Dezvăluiri fără precedent ale fostului şef al Securităţii comuniste

pacepa

Fostul şef al Securităţii comuniste, Ion Mihai Pacepa, a descris, într-un interviu acordat website-ului american Independent Journal Review, drept metode KGB-iste încercările adversarilor lui Trump de a acredita teza unei combinaţii a acestuia cu Rusia şi a încercat să susţină o paralelă între România pe care el a văzut-o pe vremea lui Nicolae Ceauşescu şi SUA sub Barack Obama. 'Actuala campanie anti-Trump - inclusiv alegaţiile total nesusţinute de fapte privind conexiunea sa rusească - este rezultatul a opt ani de guvern socialist/progresivist în SUA', apreciază fostul şef al spionajului românesc.

Citeşte şi: Liberalii 'pun cruce' negocierilor cu UDMR: Anunţul unui lider PNL

'De obicei istoria se repetă, iar dacă ai trăit două vieţi, cum am trăit eu, ai şanse bune să vezi cu proprii ochi această reconstituire', începe el să explice în continuare, dând câteva exemple a ceea ce consideră a fi o 'repetare a istoriei'. 'În anul 1978 am plătit cu două sentinţe de condamnare la moarte primite în România mea natală pentru că i-am ajutat pe oameni să nu mai vadă guvernul ca pe o binecuvântare venită din cer şi să se debaraseze de conducătorul lor socialist, Nicolae Ceauşescu, care a spus că 'unul ca mine se naşte odată în 500 de ani'', susţine Pacepa.

Citeşte şi: Mesajul lui Emmanuel Macron după întâlnirea cu Klaus Iohannis:Ce a spus preşedintele Franţei / VIDEO

'Treizeci de ani mai târziu am văzut virusul marxismului, deghizat în socialism/progresivism, şi greţosul cult stalinist al personalităţii infectând ţărmurile ţării care m-a adoptat, Statele Unite', continuă el. ''Eu sunt Cel pe care lumea îl aşteaptă', proclama senatorul Barack Obama, candidatul Partidului Democrat la Casa Albă, în timpul campaniei electorale din 2008', aminteşte fostul adjunct al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) a României, ajuns acum la vârsta de 88 de ani.

'Pe 7 februarie 2009, pe coperta publicaţiei Newsweek scria: 'Acum suntem toţi socialişti'. Acelaşi lucru îl proclama şi ziarul Scânteia din România atunci când marxismul a transformat acea ţară într-un monument al lui Ceauşescu', argumentează Pacepa mai departe. 'La doi ani după ce a preluat puterea, nomenclatura americană a produs aceleaşi rezultate ca nomenclatura din România - dar la scara SUA. Peste 14 milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă şi 41,8 milioane au primit bonuri de masă guvernamentale (o formă de asistenţă socială în SUA ce constă în acordarea unor vouchere cu ajutorul cărora persoanele cu venituri foarte reduse îşi pot cumpăra alimente n.red). PIB-ul a scăzut de la 3,6% la 1,6% şi datoria publică a crescut la un record de 13 trilioane de dolari', astfel îşi continuă el paralela dintre România lui Ceauşescu şi SUA condusă de Obama.

Citeşte şi: Decizie de ULTIMĂ ORĂ a celor de la RATB: Se suplimentează parcul de vehicule în perioada caniculei

Referindu-se la acuzaţiile ce sugerează că Donald Trump ar fi fost ajutat de serviciile secrete ruseşti să devină preşedinte, Pacepa a identificat în aceste acţiuni ale adversarilor lui Trump o tactică folosită chiar de către respectivele servicii. 'Să faci din noul lider al unei ţări un ţap ispăşitor pentru toate problemele moştenite de acea ţară ar putea fi un fenomen nou în SUA, dar este o veche tactică rusească/sovietică cunoscută ca necrofagie politică în cercul restrâns al comunităţii KGB din care am făcut parte odată. De pe buzele lui Nikita Hruşciov eram obişnuit să aud din nou şi din nou: 'Schimbaţi imaginea publică a liderului, şi veţi schimba istoria !', îşi argumentează Pacepa această teorie. 'Necrofagia politică a fost lansată de Hruşciov în lume pe 26 februarie 1956, când la al XX-lea Congres al Partidului Comunist Sovietic a expus 'crimele lui Stalin' într-un 'discurs super secret' de patru ore, care a fost transmis în secret către The New York Times. Vă sună cunoscut ?', dă el apoi un exemplu de 'necrofagie politică' din perioada sovietică.

'Deşi marxismul proclama public că rolul decisiv în istorie este jucat de 'popor', convingerea marxiştilor era că numai liderul contează. Peştele de la cap se împute, obişnuia să spună fostul şef al KGB, Iuri Andropov, iar una dintre principalele misiuni ale comunităţii KGB era să infecteze America la vârf', continuă Pacepa argumentaţia sa. 'KGB-ul său - şi DIE românească a mea - au produs mii de materiale 'documentare' false care-l înfăţişau pe preşedintele Harry Truman drept 'măcelarul de la Hiroshima', îl prezentau pe preşedintele Dwight Eisenhower precum un 'rechin' al gurmandului complex militaro-industrial, îl descriau pe preşedintele John F. Kennedy ca fiind un milionar arogant care crede că lumea îi aparţine, sau insinuau că preşedintele Lyndon Johnson era un mafiot care şi-a eliminat predecesorii', aminteşte Pacepa unele metode folosite de serviciile secrete.

De asemenea, Pacepa a mărturisit publicaţiei americane că îl vede pe Donald Trump un lider puternic, iar reporterul i-a cerut să-şi motiveze această părere. 'După opt ani de eforturi ale lui Obama de a transforma SUA într-un monument pentru el însuşi, îl văd pe preşedintele Trump ca pe o mană cerească pentru Statele Unite. În opinia mea, el este o versiune contemporană a lui John D. Rockefeller, Cornelius Vanderbilt, Andrew Carnegie, Henry Ford şi J. P. Morgan, care au avut fiecare o mare contribuţie în realizarea visului american pentru milioane de oameni', enunţă Pacepa un motiv pentru care-l susţine pe Trump.

'Preşedintele Trump a înţeles de asemenea că tot ceea ce socialismul şi progresivismul au lăsat în urmă au fost ţări care au ajuns să arate ca un camping lovit de un uragan şi am motive serioase să cred că acest lucru este cu mult mai important pentru SUA decât faptul că el încă învaţă abilităţile politice şi birocratice de care are nevoie ca preşedinte', a mai spus Pacepa. El a continuat referindu-se la controversa privind presupusa imixtiune a Rusiei în scrutinul prezidenţial american, dar în loc să vorbească despre Trump, Pacepa a adus în discuţie cazul fostului director al CIA, John Brennan, pe care l-a acuzat că în anul 1980, pe vremea Războiului Rece, acesta a votat în SUA un candidat comunist. Iar în opinia fostului şef al spionajului românesc, 'comunismul este o tumoră malignă în corpul oricărei ţări sau organizaţii', lucru dovedit în viziunea sa de prăbuşirea blocului sovietic şi de succesul 'sistemului capitalist'. Cât despre KGB, Pacepa consideră că în prezent acest serviciu 'este statul' rus. 'Pe vremea Uniunii Sovietice, KGB-ul era un stat în stat. Acum KGB-ul este statul. Peste 6.000 de foşti ofiţeri KGB conduc guvernul federal rus şi guvernele locale', conchide Pacepa, incluzându-l printre aceşti ofiţeri şi pe actualul ministru rus de externe, Serghei Lavrov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.