Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul realizator TV Titus Munteanu își sărbătorește ziua de naștere pe data de 3 octombrie

revistatango.ro
Titus Munteanu

Titus Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori TV, care a creat formate şi a realizat emisiuni pentru TVR timp de peste 45 de ani, s-a născut la Timişoara, la 3 octombrie 1941.

A absolvit, în 1966, Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, secţia flaut. Până în 1971 a fost profesor de flaut la Liceul "George Enescu", asistent la clasa de flaut, în cadrul Conservatorului "Ciprian Porumbescu", dar şi colaborator permanent al TVR. O vreme a cântat jazz alături de Richard Oschanitzky, un pianist de excepţie.

Între 1971 şi 1997 a fost redactor, apoi realizator în cadrul Redacţiei Divertisment din TVR. În septembrie 1998 a devenit director de programe TVR, iar din 1999 până în 2001 a ocupat funcţia de director TVR 1, notează http://www.tvr.ro/.

De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale de mare succes. Din poziţia de redactor muzical, a colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneţ, Paul Urmuzescu. A realizat emisiuni pe scenarii proprii, lucrând cu Doina Anastasiu, Ovidiu Drugă, Sanda Cepraga: "Caravana melodiilor" (1978, prima emisiune color), "Un trio formidabil" (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), "Şlagăre în devenire", "Lumea se grăbeşte", "Corina contra Corina", "Un albastru infinit" (recital Angela Similea), "Totul e posibil în joc" (în colaborare cu televiziunea olandeză, a luat prima menţiune a României la Montreux), "Duelul vedetelor" (Premiul APTR, 1992), "Astă-seară ne distrăm în familie" (Premiul APTR, 1993), "Tele trio show", dar şi Revelioane ale TVR şi zece Festivaluri Mamaia, notează acelaşi site.

A creat, în 1995, una dintre cele mai cunoscute emisiuni de televiziune din România - "Şcoala vedetelor", premiată în repetate rânduri. Între distincţiile primite se află Premiul Criticii Muzicale "Mihail Jora" şi Trofeul "Trandafirul de Argint" (Montreux, 1996). A reluat această producţie de mare succes, în 2004, cu o altă generaţie a "Şcolii vedetelor".

A contribuit la lansarea unor cunoscuţi artişti români, printre care: Angela Similea, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Elena Cârstea, dar şi a unora din generaţia actuală ca Adi Despot, Călin Goia, Călin Geambaşu, Gianina Corondan, relatează Agerpres.ro.

Alte programe gândite de Titus Munteanu au fost emisiunea "Echipa fantastică" (Antena 1, 1998) şi "O dată-n viaţă", o emisiune atipică dedicată folclorului românesc, prezentată de Iuliana Tudor (TVR1, 2007-2017, 8 sezoane).

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) i-a acordat, în 2004, Premiul de Excelenţă.

Realizatorul Titus Munteanu a murit la 18 decembrie 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.