Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul vindecător brazilian, Joao de Deus, acuzat de sute de femei că ar fi un prădător sexual a fost inculpat pentru viol

Sky News
Joao de Deus

Mediul brazilian Joao de Deus, acuzat de agresiuni sexuale de sute de femei şi aflat în detenţie preventivă din 16 decembrie, a fost inculpat vineri pentru patru violuri, relatează AFP şi Reuters.

Pe numele său adevărat Joao Teixeira de Faria, mediul de 76 de ani care practica pretinse "vindecări spirituale" în templul său din Abadiania, în statul Goias, în apropiere de Brasilia, a fost inculpat pentru patru infracţiuni comise în 2018. Este vorba despre două "violuri prin înşelătorie" şi două "violuri asupra unor persoane vulnerabile", potrivit agenţiei de presă oficiale Agencia Brasil.

Biroul procurorului general din Goias a decis să-l inculpeze pe Joao de Deus după ce a examinat mărturiile a 19 femei, dar sute de alte plângeri au fost depuse în cursul lunii decembrie.

Scandalul a izbucnit după difuzarea unei anchete pe TV Globo, cel mai mare canal al televiziunii braziliene, care prezenta zeci de mărturii ale unor femei. Ele au povestit cum au fost constrânse să îl masturbeze sau să presteze felaţii în cursul unor şedinţe aşa-numite de "vindecare spirituală".

Circa 600 de plângeri au fost depuse în total împotriva lui Joao de Deus în cursul lunii decembrie. Totuşi, multe dintre ele ar urma să fie excluse din ancheta penală, din cauză că faptele s-au prescris.

În total au fost identificate 255 de femei ca potenţiale victime. Acestea aveau vârste cuprinse între nouă şi 67 de ani la momentul agresiunilor pe care le-au reclamat.

După ce a dispărut câteva zile, Joao de Deus s-a predat autorităţilor pe 16 decembrie.

Poliţia a descoperit pe proprietăţile sale pistoale, pietre preţioase, precum şi o servietă în care se afla echivalentul a 300.000 de dolari.

Parchetul a primit plângeri împotriva celebrului vindecător din toată ţara, precum şi din Germania, Australia, Belgia, Bolivia, SUA şi Elveţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.