Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centralele nucleare din Ucraina | Avertisment îngrijorător lansat de șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică: 'Nu trebuie să permitem asta'

www.observator.tv
centrală nucleară, radiații

Părțile ar trebui să depună eforturi pentru a preveni o catastrofă la centralele nucleare din Ucraina, a declarat luni directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi.

„Sunt din nou și vreau să audă toată lumea asta: trebuie să evităm accidentele la instalațiile nucleare din Ucraina”, a declarat Grossi, citat de mass-media la o reuniune a Consiliului guvernatorilor AIEA, relatează Interfax.

Vezi și: Avertisment pentru români în cazul unui atac nuclear: care este rolul comprimatelor de iod?

„În acest caz, dacă apare o nenorocire, aceasta nu se va datora unui tsunami provocat de natură (n. r.: așa cum a fost cazul centralei nucleare de la Fukushima) . În cazul nostru, cauza dezastrului va fi incapacitatea oamenii să acționeze... Nu trebuie să permitem acest lucru”, a adăugat șeful AIEA.

Vezi și: Românii au dat buzna în farmacii să cumpere iodură de potasiu pentru a se proteja de un atac nuclear - Avertismentul unui medic: E absolut interzis!

Pe 25 februarie, armata Federației Ruse a raportat că au preluat controlul centralei nucleare de la Cernobîl.

În noaptea de 4 martie, un incendiu a izbucnit în clădirea de antrenament a centalei de la Zaporizhzhya din cauza bombardamentelor , dar a fost stins până dimineața. Potrivit AIEA, în urma accidentului, sistemele de securitate ale centralei nu au fost deteriorate și nu au fost emise radiații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.