Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vrancea şi-au reluat programul normal de funcţionare

REUTERS
spital vaccinare centre Ungaria

Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din Vrancea şi-au reluat, începând de marţi, programul normal de funcţionare, zeci de persoane venind să se imunizeze încă de la primele ore ale dimineţii cu doza a treia, potrivit coordonatorului campaniei judeţene de vaccinare, medicul epidemiolog Janina Lazăr.

"Începând de marţi, centrele de vaccinare din judeţ şi-au reluat programul normal de funcţionare, fiind deschise între orele 8,00 - 20,00. Încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru a se imuniza cu doza a treia. Există în continuare cereri şi pentru doza întâia, semn că populaţia conştientizează importanţa vaccinării, mai ales în actualul context epidemiologic", a declarat, pentru AGERPRES, Janina Lazăr.

Potrivit medicului epidemiolog, pentru imunizarea cu a treia doză, nu este nevoie de programare prealabilă, singura condiţie fiind şase luni de la ultima doză de vaccin.

Citește și: Detalii INTERESANTE din dosarul în care a fost CONDAMNAT Valeriu Zgonea - La insistențele DNA...

La nivelul judeţului Vrancea sunt organizate centre de vaccinare la Adjud, Dumitreşti, Focşani, Odobeşti, Panciu şi Suraia. La Focşani, populaţia se poate vaccina la Dispensarul Sud, la Casa Armatei Focşani şi la unitatea mobilă amenajată în parcarea centrului comercial Promenada Focşani.

Până în prezent, în centrele de vaccinare din judeţ au fost folosite peste 125.000 de doze de vaccin anti-COVID, din care 70.014 persoane s-au vaccinat cu prima doză, iar alte 55.010 au primit şi doza a doua. Majoritatea celor care s-au imunizat în Vrancea au optat pentru serul Pfizer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.