Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centru de evaluare şi tratare a pacienţilor COVID-19, deschis la SJU Piteşti

testare covid sanador

Un centru de evaluare şi tratare a pacienţilor COVID-19 a fost deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale, potrivit Agerpres.

Centrul a fost amenajat în pavilionul Secţiei de Boli Infecţioase şi a primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, fiind funcţional începând de vineri.

Citește și: PEDEAPSĂ DURĂ cerută de procurorii DNA în cazul ex-secretarului de stat Mihnea Costoiu

"Activitatea medicală din cadrul Centrului de evaluare şi tratament se desfăşoară de luni până duminică, în intervalul orar 8,00-18,00. Aici, pacienţii testaţi pozitiv COVID, cu forme uşoare şi medii, vor fi evaluaţi clinic de către medicul de boli infecţioase şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti", se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Pentru a beneficia de aceste servicii, pacienţii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, cardul de sănătate şi rezultatul testului care atestă că sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Sunt valabile testele atât RT-PCR, cât şi testele rapide efectuate de către cadre medicale.

"Ne dorim să venim în permanenţă în sprijinul pacienţilor. De asemenea, să prevenim apariţia cazurilor severe de COVID şi supraaglomerarea secţiilor din spital. (...) Este extrem de important ca pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 să ajungă, în cel mai scurt timp de la primirea rezultatului pozitiv al testului, în Centrul de Evaluare pentru a fi investigaţi şi a primi tratamentul adecvat formei de boală. În funcţie de rezultatele investigaţiilor şi severitatea simptomelor, se va decide dacă e necesar ca pacienţii să rămână spitalizaţi în regim de zi sau continuu", se mai menţionează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, regimul spitalizare de zi presupune internarea pacienţilor pentru cel mult 12 ore. Pacienţii în cazul cărora se constată că nu necesită spitalizare continuă, după finalizarea investigaţiilor, vor primi tratament la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.