Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centru pentru gestionarea deşeurilor, realizat cu fonduri europene, la Roeşti: Investiţia se ridică la peste 91 de milioane de lei

Bucuresti FM
colectare selectiva deseuri

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea a anunţat, luni, că a dat startul lucrărilor pentru realizarea în comuna Roeşti a unui centru pentru gestionarea deşeurilor la standarde europene, investiţia care se ridică la peste 91 de milioane de lei (fără TVA) urmând să fie finalizată în decurs de un an şi patru luni.

Preşedintele forului judeţean vâlcean, Constantin Rădulescu, a precizat că a predat constructorului amplasamentul acestui obiectiv care se întinde pe o suprafaţă de 206.673 metri pătraţi şi care va cuprinde un depozit ecologic, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică, potrivit Agerpres.

"Staţia va fi foarte, foarte modernă. Eu mă bucur din suflet. Constructorii, am văzut că sunt oameni serioşi, de la prima vedere am zis că o să avem cu cine discuta, că se poate lucra cu ei şi i-am văzut că au experienţa necesară pentru a face aceste lucruri. Eu promit oamenilor din comuna mea şi nu numai din comuna mea, ci şi din comunele vecine că nu o să aibă niciodată probleme privind calitatea aerului din pricina acestui obiectiv", a transmis primarul localităţii Roeşţi, Gheorghe Drăghici, la predarea amplasamentului.

La rândul său, şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubrizare Vâlcea, primarul comunei Vlădeşti, Adrian Cosac, a declarat că prin realizarea acestui depozit vor fi rezolvate multe dintre problemele pe care judeţul le are în ceea ce priveşte gestionarea gunoiului.

"Proiectul are o importanţă deosebită pentru judeţul Vâlcea deoarece până acum am avut foarte multe probleme cu gestionarea deşeurilor şi sunt convins că după implementarea lui, totul va fi în regulă", a spus preşedintele ADI Salubrizare Vâlcea.

Investiţia de la Roeşti face parte dintr-un amplu proiect derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru care CJ Vâlcea a obţinut o finanţare europeană de circa 30 de milioane de euro şi care urmăreşte introducerea unui sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţ, în concordanţă cu cerinţele de mediu impuse de Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.