Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul de cercetare din Altamira celebrează Ziua Internaţională a Muzeelor cu un omagiu adus limbajului semnelor

www.britannica.com
Muzeul Prado din Madrid

Centrul de cercetare din Altamira sărbătoreşte luni 18 mai Ziua internaţională a muzeelor, cu un omagiu adus limbajului semnelor şi difuzarea prin reţelele de socializare Instagram şi Youtube a mai multor filme video despre arta preistorică rupestră, relatează EFE.

Ziua se va desfăşura sub tema "Muzee pentru egalitate: diversitate şi includere" iar difuzările vor începe de la 14:00 GMT, cu un videoclip transmis în direct de la Muzeul Prado, iar de la 1900 GMT va avea loc o masă rotundă organizată de University of Northern British Columbia, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mutare explozivă anunțată de Marcel Ciolacu: Parlamentul nu va intra în vacanță; răsturnarea Guvernului e o variantă .

Într-un comunicat, Altamira a explicat că prin aceste activităţi Muzeul vrea să aducă un omagiu comunităţii persoanelor cu deficit de auz cu care colaborează de peste un deceniu pentru a face mai accesibile instalaţiile şi propunerile sale culturale, printre care se numără şi crearea primului catalog al Limbajului Spaniol al Semnelor.

Primul eveniment, difuzat live pe Instagram şi organizat de Muzeul Prado, va permite unui număr de 20 de muzee spaniole să-şi facă cunoscute colecţiile publicului.

Citește și: Legea privind starea de alertă, în vigoare de azi! Cât de mari sunt amenzile și pentru ce se dau

Directoarea Centrului, Pilar Fatás, va vorbi în intervenţia sa despre arta rupestră şi despre lucrarea lui Nicolas Poussin 'La caza de Meleagro', care a fost aleasă de Muzeul Prado cu prilejul Bicentenarului său pentru a fi expusă la Muzeul din Altamira.

Fatás va participa la masa rotundă organizată de Universitatea din Northern British Columbia, care se va desfăşura sub sloganul "Provocările din vremurile pandemiei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.