Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul de zi pentru persoanele cu dizabilităţi Baia Mare a fost redeschis după două luni de reparaţii

spitale
"Au fost create condiţii foarte bune, condiţii necesare activităţilor care se desfăşoară în centru. Clădirea centrului a fost timp de două luni de zile în reparaţii şi renovare, iar o parte din lucrări au fost efectuate cu sprijinul tinerilor din locuinţele protejate, al unor voluntari, dar şi al muncitorilor implicaţi în activitatea de reabilitare", a spus Alexandru Lazăr.

Conform acestuia, în centru vor fi reluate activităţi diverse în vederea educării şi socializării adulţilor cu dizabilităţi care nu sunt integraţi în comunitate, dar şi a persoanelor care trăiesc în locuinţă maxim protejată.

Centrul din municipiul Baia Mare se află în administraţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş.

De asemenea, directorul executiv al DGASPC Maramureş, Alina Coste-Mădăras, a precizat că îşi doreşte ca în viitorul apropiat să fie renovate şi alte centre aflate în subordinea instituţiei pentru a putea oferi condiţii de găzduire mai bune persoanelor aflate în situaţii dificile.

În prima etapă după reluarea activităţilor în Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi, un număr de 34 de persoane cu dizabilităţi beneficiază de şedinţe de kinetoterapie, artterapie, meloterapie, terapie ocupaţională, de învăţare a deprinderilor de viaţă independentă, de stimulare psiho-senzorio-motorie, de dezvoltare a aptitudinilor cognitive, de deprindere a comunicării zilnice, de mobilitate, autoîngrijire, autogospodărire şi interacţiune, dar şi de dezvoltare de abilităţi lucrative, precum şi de alte activităţi de tip vocaţional şi ocupaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.