Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor AVERTIZEAZĂ: Sistemul de sănătate al UE e la un pas de COLAPS, din cauza coronavirusului

MbS News
medic coronavirus dezinfectie

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a avertizat joi că există un risc "ridicat" ca sistemele de sănătate din UE şi din Marea Britanie să fie debordate de epidemia de Covid-19, relatează AFP.

"Riscul ca capacitatea sistemelor de sănătate să fie depăşită în UE/SEE (Spaţiul Economic European - Islanda, Lichtenstein şi Norvegia) şi în Regatul Unit în următoarele săptămâni este considerat ca ridicat", a menţionat într-un comunicat ECDC, o agenţie a UE cu sediul în Suedia, informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

Agenţia a făcut apel la statele membre să aplice o serie de măsuri pentru a pune capăt răspândirii virusului, în special plasarea în carantină a purtătorilor confirmaţi sau suspectaţi că prezintă simptome şi interzicerea reuniunilor publice.

De asemenea, ea recomandă instituirea unei distanţe minime de respectat la locul de muncă şi anularea deplasărilor şi a reuniunilor neesenţiale, precum şi luarea de măsuri în şcoli, inclusiv eventuale închideri.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

De asemenea, agenţia a recomandat realizarea unui "cordon sanitar în jurul zonelor rezidenţiale care prezentau niveluri ridicate de transmisie".

În paralel, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a scris pe Twitter că măsurile vizând limitarea propagării virusului sunt "mai mult ca niciodată necesare în întreaga UE".

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

"Numeroase state au luat deja măsuri de mare anvergură, care au efect asupra vieţii cotidiene a cetăţenilor noştri şi asupra economiei", a adăugat Stella Kyriakides.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.