DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Centrul Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost 'Sfântul Vasile' este pregătit pentru a găzdui în sezonul rece persoane aflate în situaţii de risc

Basilica.ro
centru social, Craiova

Centrul Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” al Asociaţiei Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, este pregătit pentru a găzdui în sezonul rece persoane aflate în situaţii de risc, conform basilica.ro

Coordonatorul aşezământului social, Arhid. Sorin Pârvănescu, spune că au fost luate toate măsurile impuse de pandemie în această perioadă, că starea de sănătate a beneficiarilor este îndeaproape monitorizată, iar personalul aplică cu stricteţe măsurile sanitare specifice.

Servicii de consiliere spirituală, socială şi psihologică

„În prezent, în cadrul Centrului sunt cazate 41 de persoane. Cu siguranţă, în această perioadă care urmează, solicitările vor creşte. Ca în fiecare an, încercăm să facem faţă cât se poate de bine situaţiei, să primim persoane fără adăpost, respectând cu stricteţe măsurile sanitare”, a precizat Arhid. Sorin Pârvănescu, Coordonatorul Centrului Social „Sfântul Vasile”.

„Persoanele care pot fi acceptate în Centru sunt persoane care fac dovada că nu mai au nicio locuinţă, persoane care locuiesc de o perioadă îndelungată de timp în stradă, persoane care se află în imposibilitatea de a-şi asigura traiul zilnic, nu mai au niciun venit şi sunt în situaţia de excludere socio-profesională de mai mult timp”.

„Avem de asemenea porţile deschise şi pentru persoane victime ale violenţei domestice care, de-a lungul timpului, şi-au găsit adăpostul în Centrul nostru, sunt tineri post-instituţionalizaţi care, după încheierea perioadei în care aceştia îşi găsesc sprijinul şi adăpostul în cadrul centrelor de stat, ajung să nu mai aibă un loc de muncă, ajung să devină persoane fără adăpost, persoane care de asemenea sunt sprijinite prin integrarea în cadrul Centrului nostru şi prin căutarea unui loc de muncă, prin sprijinirea a tot ceea ce înseamnă suport psihologic, suport emoţional, suport spiritual, suport social”.

„Sunt persoane care de asemenea vin în cadrul Centrului nostru, neavând absolut niciun act. Drumul nostru de aici începe, în a le identifica locaţia de unde vin aceştia, în a le întocmi documentele de identitate şi de stare civilă, ca punct de plecare în integrarea socio-profesională a lor”, a precizat Părintele Arhid. Sorin Pârvănescu.

Centrul Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” din Craiova funcţionează în baza unui parteneriat viabil între Consiliul Local Municipal Craiova, prin Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova, şi Arhiepiscopia Craiovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.