Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cenușa incinerată a creatorului „Star Trek” Gene Roddenberry și a mai multor membri ai distribuției va ajunge curând pe Lună

Andrei Zota
super luna

Lansarea sondei lunare Peregrine de către noua rachetă Vulcan a ULA marchează un pas important în era încărcăturilor comerciale. Unele dintre aceste încărcături utile vor avea un scop științific, în timp ce altele au o valoare simbolică.

Racheta Vulcan Centaur a United Launch Alliance și-a efectuat zborul inaugural, denumit Cert-1, pe 8 ianuarie de la Cape Canaveral, în Florida. În vârful rachetei a fost plasat modulul lunar Peregrine de la Astrobotic.

Această misiune este semnificativă, deoarece este prima misiune din cadrul inițiativei Commercial Lunar Payload Services (Servicii comerciale pentru încărcături lunare utile) a NASA care permite transportul de încărcături utile pe Lună fără o nouă navă spațială.

Astrobotic ar putea deveni, de asemenea, prima companie privată care reușește să aterizeze cu succes pe Lună. Misiunea constă în cinci sarcini utile principale, inclusiv instrumente pentru a studia exosfera lunară, a măsura neutronii din apropierea suprafeței, a observa suprafața lunară și a monitoriza mediul spațial.

Pe lângă aceste sarcini științifice, la bord se află și obiecte simbolice. Printre acestea se numără o capsulă japoneză Lunar Dream cu mesaje de la copii din întreaga lume, un Bitcoin din Seychelles și un roi de roboți minusculi din Mexic.

Cu toate acestea, cele mai neobișnuite încărcături utile sunt rămășițele incinerate și ADN-ul a peste 200 de persoane trimise în spațiu de către cei dragi lor. Două companii, Celestis și Elysium Space, au organizat aceste misiuni comemorative la bordul Peregrine.

Costul de participare a clienților la aceste misiuni este de 12.500 de dolari și, respectiv, 11.950 de dolari. În special, la bordul navei se află păr care conține mostre de ADN despre care se crede că ar proveni de la George Washington, Dwight Eisenhower și John F. Kennedy.

Rămășițele lui Mareta West, un geolog pionier care a decedat în 1998, și Indica, un câine de sprijin emoțional, fac, de asemenea, parte din misiune. Celestis va trimite, de asemenea, o a doua încărcătură comemorativă în spațiul cosmic, dincolo de orbita lui Marte.

Această capsulă va include ADN-ul autorului de science-fiction Arthur C. Clarke, precum și cenușa incinerată a creatorului „Star Trek” Gene Roddenberry și a mai multor membri ai distribuției, inclusiv a lui Nichelle Nichols. Această lansare este doar începutul, deoarece deschide posibilități pentru trimiterea unei game largi de obiecte în spațiu în viitor, scrie incredibilia.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.