Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cenușa şi rocile vulcanice provenite din erupţia de pe insula La Palma au devenit parte din Scena Naşterii Domnului

Mclvor Times
Cumbre Vieja vulcan

Cenuşă vulcanică şi fragmente de lavă expulzate de vulcanul Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma au devenit parte din Scena Naşterii Domnului, construită cu prilejul Crăciunului într-o biserică din apropiere, informează Reuters.

Domingo Guerra, preot al bisericii din Tajuya, şi Ruben Lopez, un geolog care lucrează pentru institutul geografic spaniol, au construit Scena Naşterii Domnului din resturi vulcanice pentru a marca această erupţie, care durează de aproape trei luni şi perturbă viaţa rezidenţilor din regiune, potrivit Agerpres.

''O construim din lavă, cenuşă şi lapili (fragmente de rocă vulcanică), astfel încât să existe o reprezentare a vulcanului care se află la o distanţă de doar trei kilometri, iar în această după-amiază (luni) am putut chiar auzi exploziile'', a spus Lopez, în vârstă de 42 de ani.

''Am vrut să fie o iniţiativă în spiritul Crăciunului, într-un loc ca acesta, unde oamenii sunt trişti şi foarte îngrijoraţi'', a mai spus el.

Guerra, în vârstă de 65 de ani, a spus că Lopez a căutat materiale pentru construcţia ieslei în zonele acoperite de lavă şi de roci vulcanice.

Plasată în faţa altarului, Scena Naşterii Domnului cuprinde pătuţul pruncului Isus, aşezat pe bucăţi de lavă neagră pe un fundal construit din pietre, iar în jurul celor trei magi este împrăştiată cenuşă.

Erupţia, în urma căreia râuri de lavă topită s-au scurs pe versanţii Cumbre Vieja timp de multe săptămâni, este cea mai îndelungată de pe insula La Palma din arhipelagul Canare de la începutul înregistrărilor, în anul 1500.

De la debutul erupţiei, pe 19 septembrie, mii de persoane au fost evacuate, cel puţin 2.910 clădiri au fost distruse, iar principala sursă producătoare de venit de pe insulă, plantaţiile de banane, sunt în pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.