Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cenușăreasa Guvernului: cel mai prost plătit minister este Ministerul Culturii

romaniajournal.ro
Guvern

Ministerul Culturii este cel mai prost plătit minister din Guvernul României, a declarat, vineri, la Botoşani, ministrul Lucian Romaşcanu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, deşi Partidul Social Democrat, pe care îl reprezintă, şi-a propus, în programul de guvernare, ca bugetul alocat culturii să reprezinte 1% din Produsul Intern Brut, în momentul de faţă procentul este de doar 0,1%.

Ministrul a precizat, în timpul unei întâlniri pe care a avut-o la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Dorohoi cu şefii instituţiilor de cultură din Botoşani, că o iniţiativă legislativă privind majorarea veniturilor angajaţilor din Ministerul Culturii a fost declarată neconstituţională.

"Din păcate, am avut o tentativă pe Direcţia Judeţeană de Cultură şi pe direcţiile de cultură să creştem salariile. M-am luptat, Marius (n.r. - ministrul Muncii, Marius Budăi) m-a ajutat şi am avut o lege prin care am dat nişte sporuri şi am încercat să creştem banii... Din nefericire, cei de la Uniunea Salvaţi România au contestat la Curtea Constituţională. Legea nu a căzut pe fond, a căzut pe formă, pentru că probabil nu ştiţi ce înseamnă exact bicameralismul acesta, nici eu nu îl înţeleg exact, pentru că de la Senat a plecat într-o formă, la Cameră s-au adăugat alte lucruri şi s-a spus că ce s-a adăugat la Cameră nu a votat Senatul şi atunci a picat. Sper să o reluăm şi să reuşim, pentru că Ministerul Culturii, o spun cu toată tristeţea, este cel mai prost plătit minister din tot Guvernul României", a precizat Romaşcanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.