Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetări interne ale PNL dezvăluie dezastrul: Cât a scăzut de fapt în sondaje și cum a scăzut încredere în Iohannis (surse)

Inquam Photos / George Calin
citu orban

Războiul intern din PNL, care durează deja de câteva luni, afectează grav partidul în ochii electoratului. Această „eroziune” a popularității liberalilor se suprapune cu scăderea intervenită inevitabil pentru un partid aflat la guvernare.

Potrivit unor surse din PNL, ambele tabere din partid - Orban și Cîțu - au realizat cercetări și estimări proprii cu privire la situația liberalilor în sondaje. Surpriza este că, pe propriile estimări, liberalii stau mai prost decât în sondajele publice. Astfel, dacă în cel mai recent sondaj CURS PNL este cotat la 19%, în cercetările interne partidul se află la 17-18%, scor estimat aproximativ egal de ambele tabere.

La nivelul încrederii pupulare în liderii partidului, ambii candidați la președinția PNL stau extrem de prost. Atât Ludovic Orban, cât și Florin Cîțu, se bucură de un nivel de încredere de doar 10-12% în rândul populației.

Scăderea nu se oprește însă la PNL. Potrivit estimărilor interne, guvernarea de aproape doi ani și actuala criză politică au lovit puternic în imaginea președintelui Klaus Iohannis. Acesta a scăzut nu mai puțin de 10% în sondaje, cel mai probabil sub 30%, după ce în intervalul 2020-2021, anterior crizei politice, deja scăzuse sub 40%.

Amintim că, actuala opoziție parlamentară, formată din PSD și AUR, sare în premieră de 50% în opțiune electoratului, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS, în perioada 8-10 septembrie 2021.

Situația peste una dramatică pentru PNL, care scade pentru prima dată sub 20%. Partidele care au format coaliția după alegerile parlamentare (PNL, USR PLUS și UDMR) mai au doar 35% susținere populară, cu USR PLUS sub AUR. Practic, doar UDMR și-a conservat popularitatea, dat fiind și specificul electoratului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.