Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetări pentru profanare, după ce administratorul unui cimitir a aplicat vopsea portocalie pe morminte

IICCMER
morminte periprava
"La data de 03 noiembrie 2022, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că reprezentaţii societăţii care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acţiunea acestora a avut loc ca urmare a neplăţii de către concesionarii locurilor de veci a obligaţiilor legale", a transmis vineri Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit sursei citate, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, faptă prevăzută de art. 383 alin. 2 din Codul penal.

Mai multe morminte din cimitirul din Alba Iulia au fost marcate, în preajma Luminaţiei (Ziua morţilor), cu vopsea de culoare portocalie, motivul invocat de reprezentanţii societăţii private care administrează cimitirul respectiv fiind acela că astfel ar fi vrut să atragă atenţia că nu sunt achitate la zi taxele pentru locurile de veci în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.