Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii din Israel au dezvoltat găini care fac ouă din care ies numai găini, nu şi cocoşi

Zooland
gaini

Cercetătorii din Israel au dezvoltat găini care fac ouă din care ies numai găini, nu şi cocoşi, transmite BBC.

Tehnologia este menită să pună capăt masacrării a milioane de cocoşi în fiecare an.

Cercetătorii au alterat materialul genetic al mai multor găini, astfel încât niciun ou fertilizat să nu conţină cocoş, pentru că numai găinile sunt necesare pentru industria de ouă.

În prezent, aproximativ şapte miliarde de cocoşi sunt masacraţi anual, subliniază BBC.

Oamenii de știință de la institutul Volcani de lângă Tel Aviv au modificat genetic ADN-ul găinilor, care poate opri dezvoltarea oricărui embrion masculin pe care îl depun, care se activează atunci când ouăle sunt expuse la lumină albastră timp de câteva ore.

Acest lucru ar evita sacrificarea găinilor masculi care sunt sacrificate în fiecare an pentru că nu depun ouă.

Vorbind pentru BBC News, Dr. Yuval Cinnamon a declarat că ceea ce el numește "găina Golda" va avea un impact enorm asupra industriei de producere a ouălor: "Sunt foarte fericit că am dezvoltat un sistem care cred că poate revoluționa cu adevărat industria, în primul rând în beneficiul găinilor, dar și al tuturor, pentru că este o problemă care afectează fiecare persoană de pe planetă."

Dr. Cinnamon a adăugat că puii de sex feminin nu sunt afectați de lumina albastră și că nu se adaugă ADN nici la găini, nici la ouăle pe care le depun. "Fermierii vor primi aceiași pui pe care îi primesc astăzi, iar consumatorii vor primi exact aceleași ouă pe care le primesc astăzi. Singura diferență minoră în procesul de producție este că ouăle vor fi expuse la lumina albastră."

Cercetarea nu a fost evaluată de colegi, deoarece cercetătorii intenționează să licențieze tehnologia. Cu toate acestea, organizația pentru bunăstarea animalelor Compassion in World Farming (CIWF), cu sediul în Marea Britanie, a vizitat firma, a urmărit cercetările pe măsură ce au fost efectuate și a declarat că ar putea fi o "evoluție cu adevărat importantă" pentru bunăstarea animalelor.

Peter Stephenson, consilierul șef al CIWF, a declarat pentru BBC News: "În mod normal, sunt foarte reticent în ceea ce privește utilizarea editării genetice a animalelor de fermă. Dar acesta este un caz excepțional, iar eu și colegii mei de la CIWF îl susținem.

"Următorul pas important este să vedem dacă găina și puii de femelă pe care îi produce, care vor depune ouă pentru consumul uman, pot parcurge o durată de viață comercială fără să apară probleme neașteptate legate de bunăstare."

Organizația caritabilă estimează că aproximativ șapte miliarde de pui masculi sunt uciși în fiecare an, deoarece nu au nicio valoare comercială pentru industria de producere a ouălor. Procesul este, de asemenea, de lungă durată din cauza necesității de a sorta manual puii masculi de puii femele.

Practica a fost scoasă în afara legii în Germania la începutul anului, iar Franța analizează, de asemenea, propuneri similare. Îngrijorările legate de această practică se extind în întreaga UE, dar guvernul britanic nu și-a exprimat încă poziția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.