Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii, vești EXTRAORDINARE pentru pacienți - Au găsit o strategie pentru a 'corecta' sistemul imunitar după COVID

smartradio.ro
vaccin covid medic cercetare cercetator analize

Cercetătorii au conceput o strategie pentru a „corecta" sistemul imunitar după COVID și a împiedica pacienții să se infecteze din nou. Medicii vorbesc despre o nouă armă ce poate proteja sănătatea pacienților, anunță Mediafax.

Un studiu a fost realizat de Universitatea de Stat din Milano și Universitatea Sacco alături de mai multe instituții americane, conform La Stampa.

Este vorba despre o proteină care ar putea regla sistemul imunitar al pacienților care, chiar și la câteva luni după ce au trecut prin faza acută a bolii, continuă să se infecteze, contribuind la răspândirea virusului.

De vină este disfuncția imunitară de lungă durată cauzată de COVID-19. Rezultatele studiului sugerează posibilitatea unui medicament care să corecteze modificările și să restabilească răspunsul imunitar pentru a proteja pacienții de riscul de reinfectare cu SARS-CoV-2.

„Acest studiu relevă faptul că alterările sistemului imunitar observate în timpul COVID-19 nu se limitează doar la faza acută a bolii, ci pot persista timp de luni de zile după recuperare, la fel ca simptomele care caracterizează long COVID, compromițând capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la agenții patogeni externi și expunând pacienții la noi infecții”, declară Paolo Fiorina, profesor de endocrinologie, director la Universitatea Sacco.

Cercetătorii au conceput o strategie terapeutică pentru a normaliza răspunsul imunitar.

„Am descoperit că anticorpul monoclonal care blochează proteina PD-1, ale cărei niveluri sunt crescute în timpul și după infecție, reduce alterările imunitare observate", continuă profesorul de endocrinologie: „după tratamentul cu anticorpul monoclonal, celulele imunitare au prezentat o capacitate crescută de răspuns imunitar împotriva SARS-CoV-2”.

Corecția farmacologică ar oferi, prin urmare, un instrument de protejare a pacienților, contribuind, în același timp, la limitarea răspândirii virusului.

Stefano Rusconi, directorul Unității de Boli Infecțioase de la spitalul Legnano, și Massimo Galli, fost profesor de boli infecțioase la Universitatea de Stat din Milano, confirmă: „posibilitatea de a reduce acest risc prin restabilirea unui răspuns normal împotriva virusului reprezintă o nouă armă potențială pentru protejarea sănătății pacienților și combaterea răspândirii acestei teribile epidemii".

Rezultatele au fost publicate în JCI Insight.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.