Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorul chinez condamnat la pușcărie după ce a creat primii copii modificați genetic șochează iar: Vrea să modifice oamenii, ca să nu mai facă Alzheimer

Jianhui He

He Jiankui, omul de ştiinţă chinez care a stârnit indignare la nivel mondial în 2018, când a dezvăluit că a creat primii copii modificaţi genetic, vine cu o nouă propunere de modificare a embrionilor umani despre care susţine că ar putea ajuta "populaţia îmbătrânită", relatează CNN, scrie News.ro.

He Jiankui, care în 2019 a fost condamnat la trei ani de închisoare în China pentru "practici medicale ilegale", a reapărut public anul trecut şi a surprins comunitatea ştiinţifică mondială când a anunţat pe reţelele sociale că deschide un laborator de cercetare în Beijing. De atunci, actualizările privind cercetările sale postate pe contul personal de Twitter s-au axat pe planuri propuse pentru dezvoltarea terapiei genetice pentru boli rare.

Însă joia trecută, el a provocat din nou controverse prin postarea unei noi propuneri de cercetare despre care experţii spun că aminteşte de munca sa anterioară, pe care oamenii de ştiinţă au criticat-o în general ca fiind lipsită de etică şi periculoasă - cu potenţial de a avea impact asupra ADN-ului uman de-a lungul unor întregi generaţii.

Într-un document succint, de o pagină, el a propus o cercetare care ar implica editarea genetică a embrionilor de şoareci şi apoi a ovulelor umane fertilizate - sau zigoţi - pentru a testa dacă o mutaţie "conferă protecţie împotriva bolii Alzheimer".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.