Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerealele lui Zelenski au drum liber prin țară - Sorin Grindeanu: România va sprijini în continuare Ucraina

Agerpres
cereale ucraina

Cerealele lui Zelenski au drum liber prin țară - Sorin Grindeanu: România va sprijini în continuare Ucraina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune, vineri, la Galați, la discuțiile cu oficiali ucraineni, americani și moldoveni în legătură cu exportul de cereale prin Marea Neagră, că România va continua să sprijine Ucraina, anunță mediafax.

Sorin Grindeanu a anunțat că a discutat vineri, la Galați, despre măsuri comune ce se impun, după retragerea unilaterală a Rusiei din Inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră, alături de coordonatorul pentru sancțiuni al Departamentului de Stat al SUA, Jim O'Brien, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, reprezentanta Comisiei Europene Magda Kopczynska, viceprim-ministrul ucrainean Oleksandr Kubrakov și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vladimir Bolea.

„Această decizie unilaterală a Rusiei a perturbat piețele și a privat milioane de oameni de aprovizionarea cu cereale. De aceea, împreună cu reprezentanții Statelor Unite am căzut de acord că trebuie accelerate exporturile de cereale ucrainene, în contextul atacurilor continue ale Rusiei asupra infrastructurii portuare și agricole (inclusiv asupra depozitelor de la Dunăre)”, spune Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că sprijinul României pentru Ucraina a fost apreciat, România facilitând exportul a milioane de tone de cereale ucrainene

„SUA și-au reafirmat angajamentul de a acorda asistență financiară vecinilor Ucrainei, printre care și României, pentru a achiziționa pilotine și pentru a facilita transbordarea și tranzitul transfrontalier. Măsurile vor include sprijinul SUA pentru extinderea rutelor alternative de export, modernizarea punctelor de trecere a frontierei ucrainene, modernizarea infrastructurii critice pentru transportul feroviar și rutier, dar și sprijinirea dezvoltării capacităților de export a sectorului privat de-a lungul Dunării”, a mai spus Grindeanu.

În cadrul discuției de la Galați toți participanții au subliniat urgența cu care Rusia trebuie să înceteze imediat atacurile asupra orașelor și infrastructurii ucrainene și să se alăture din nou Inițiativei privind exportul de cereale prin Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.