Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonie a Primăriei Galați, fără invitați, din cauza COVID-19

facebook.com
izolare coronavirus

O ceremonie organizată vineri la sediul Primăriei din Galați s-a desfășurat fără invitați din cauza COVID-19. Este vorba despre ceremonia de semnare a unui contract european, iar evenimentul a fost transmis live pe Facebook.

Reprezentanții Primăriei Galați au decis să interzică participarea jurnaliștilor și a altor invitați la ceremonia de semnare a unui contract european privind achiziționarea a opt tramvaie noi.

Asta din cauza măsurilor luate în criza provocată de COVID-19.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Primăriei Galați și a fost transmis pe pagina de Facebook a primarului și a instituției.

Citește și: Dr. Alexandru Rafila îi calmează pe bucureșteni: NU se închide Capitala

„Vineri, 13 martie 2020, are loc conferința de semnare a contractului de finanțare europeană privind achiziția celor 8 tramvaie noi. În contextul noilor măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, evenimentul este transmis pe pagina de Facebook a primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galați”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

În ceea ce privește contractul semnat vineri, acesta are valoare de 11 milioane de euro. Potrivit Primăriei Galați, noile tramvaie vor avea o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, mijloacele de transport vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Tramvaiele vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazurilor.

Lungimea tramvaielor va fi de 19 de metri, iar lățimea va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an, precizează reprezentanții municipalității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.