Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerere NEAŞTEPTATĂ către Dragnea: Se vrea implicarea Comisiei de la Veneţia pe Legile Justiţiei

comisia venetia comisie

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor îi solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să ceară un punct de vedere Comisiei de la Veneţia pe modificările la legile justiţiei şi să suspende dezbaterile în Comisia specială până la primirea acestui punct de vedere.

Citeşte şi: Şefa CSM dă un SEMNAL dur, la bilanţul Ministerului Public: Oamenii aşteaptă să ne ASUMĂM erorile...' / VIDEO .

"Grupul parlamentar al PNL vă solicită să cereţi un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) cu privire la modificările propuse privind Legea 303/2004, Legea 304/2004 şi Legea 317/2004. (...) Până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia vă solicităm să suspendaţi dezbaterile Comisiei comune speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei asupra propunerilor de modificare a legilor 303/2004, 304/2004 şi 317/2004, aflate în procedura de reexaminare drept urmare a deciziilor Curţii Constituţionale a României", se arată în solicitarea deputaţilor liberali depusă la Biroul permanent al Camerei.

Liberalii amintesc în sprijinul cererii lor recomandarea din ultimul raport al Comisiei Europene cu privire la MCV, precum şi poziţiile publice exprimate recent de oficialii CE. De asemenea, ei amintesc de faptul că asociaţii profesionale ale magistraţilor s-au pronunţat pentru solicitarea unui punct de vedere al Comisiei de la Veneţia.

Citeşte şi: FĂRĂ PRECEDENT: Kovesi, 'IGNORATĂ' la bilanţul Ministerului Public / FOTO

Conducerea Camerei a decis ca solicitarea liberalilor să fie discutată în prima şedinţă a Birourilor permanente reunite.

"PNL a cerut conducerii Camerei Deputaţilor două lucruri: obţinerea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia pe modificările la Legile Justiţiei pe care intenţionează din nou să le facă această coaliţie întru corupţie ca urmare a întoarcerii Legilor Justiţiei de la Curtea Constituţională. PNL a solicitat expres încetarea dezbaterilor în comisia specială pe Legile Justiţiei până obţine un punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia. Acestea sunt puncte de vedere exprimate inclusiv de prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans în întâlnirile pe care le-a avut în România şi prin declaraţiile publice pe care le-a avut. De asemenea, o prevedere inclusă în MCV şi anume obligativitatea ca pe ceea ce înseamnă modificare la Legile Justiţiei să existe o dezbatere reală, argumentată cu puncte de vedere din partea tuturor entităţilor vizate şi întărită de Comisia de la Veneţia cu un punct de vedere", a anunţat liderul grupului deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

Potrivit lui Turcan, dacă vrea să spulbere orice suspiciune, coaliţia guvernamentală trebuie să aştepte punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei ÎI DĂ REPLICA lui Iohannis: Tudorel Toader RĂBUFNEŞTE, după acuzaţiile preşedintelui

"PNL consideră că, dacă cei din coaliţia PSD-ALDE doresc să spulbere orice suspiciune că Legile Justiţiei vor fi din nou mutilate în Parlament pentru a-şi rezolva ei înşişi problemele de corupţie, trebuie să aştepte acest punct de vedere şi trebuie ca lucrările comisiei speciale să se desfăşoare într-un cadru real de dezbatere argumentată cu puncte de vedere şi din partea celor care nu sunt pe placul celor care conduc astăzi Parlamentul şi Guvernul", a afirmat Turcan.

Secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop a precizat, după şedinţa Biroului permanent, că această solicitare a PNL este de competenţa Birourilor permanente reunite şi se va discuta la prima reuniune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.