Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cererea de aderare a Republicii Moldova la UE va fi examinată în cadrul reuniunii din iunie a Consiliului European

stiri.md
Moldova UE

Cererile de obținere a statutului de candidat pentru aderarea la UE ale R. Moldova, Ucrainei și Georgiei vor fi examinate de Consiliul European la următoarea reuniune din iunie. Anunțul a fost făcut pe site-ul instituției europene.

”Consiliul European ia act de pregătirea avizelor Comisiei cu privire la cererile de aderare la UE ale Ucrainei, R. Moldova și Georgiei și va reveni asupra acestei chestiuni în cadrul reuniunii sale din iunie” a scris Consiliul European în concluziile reuniunii din 30 mai privind situația din Ucraina.

R. Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană în data de 3 martie. La mijlocul lunii aprilie, Chișinăul a primit prima parte a chestionarului de aderare, pe care l-a completat și l-a transmis organelor europene în 20 aprilie. Imediat a primit și a doua parte a chestionarului, completat și transmis la Bruxelles în 12 mai. Între timp, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a cerut ca R. Moldova să-i fie acordat statutul de țară candidată la aderare, notând că guvernarea de la Chișinău se află pe calea cea bună în ceea ce privește adoptarea reformelor esențiale și lăudând eforturile depuse de autorități și societate în ajutorarea refugiaților ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.