Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cererea de încuviintare a arestarii preventive a deputatului Vlad Cosma, trimisa Comisiei juridice

comisie_juridica_cdep_ro_50749700

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a facut aceasta precizare, dupa sedinta conducerii Camerei, aratând ca odata cu solicitarea Ministerului Justitiei au venit si doua volume de material probator de 420 de pagini.

"S-a repartizat cererea Comisiei juridice care are termen 3 zile pentru a se pronunta în situatia în care avocatul sau deputatul sau altcineva nu solicita aducerea unor probe suplimentare sau nu exista cerere de probe suplimentare din partea Ministerului Justitiei sau Parchetului, situatie în care termenul de 3 zile pentru întocmirea raportului curge dupa primirea acestor documente", a afirmat Mircovici, potrivit mediafax.ro.

El a adaugat ca, în termen de 5 zile de la elaborarea raportului Comisiei juridice, plenul Camerei trebuie sa se pronunte prin vot asupra cererii Ministerului Justitiei.

Mircovici a spus ca, în total, daca nu vor fi solicitate probe suplimentare, Camera Deputatilor ar putea da un vot pe aceasta tema pâna pe 20 februarie.

El a aratat ca membrii Comisiei juridice au fost sesizati miercuri, când se va întruni biroul comisiei pentru a stabili programul, când va fi audiat deputatul Vlad Cosma, împreuna cu aparatorul sau.

"Astazi urmeaza sa fie informat oficial si deputatul de cererea Ministerului Justitiei, iar comisia urmeaza sa-si stabileasca programul si când va fi chemat deputatul cu aparatorul sau si, daca vor fi solicitate documente suplimentare, atunci termenul va curge din momentul în care aceste documente vin la comisie", a explicat Mircovici.

El a mai spus ca nu se pune problema tragerii de timp, dar ca votul din comisie nu este formal, ci "un vot de constiinta, un vot de juristi, un vot secret" si "este normal ca oamenii sa aiba toate elementele necesare".

Procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Tiberiu Nitu, a transmis, marti, ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) referatul referitor la deputatul Vlad Cosma, pentru a cere încuviintarea arestarii preventive a acestuia.

Deputatul Vlad Cosma si tatal sau, Mircea Cosma, presedinte al Consiliului Judetean Prahova, sunt urmariti penal pentru trafic de influenta, fiind acuzati de DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentantii unor societati comerciale, denuntatori în cauza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.