Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cererea globală de oţel ar urma să crească cu 1,7% în 2024

fabrica otel

Cererea globală de oţel ar urma să crească cu 1,7%, până la 1,793 miliarde de tone metrice în 2024 şi să avanseze în continuare în 2025, a anunţat marţi Asociaţia Mondială a Oţelului, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Asociaţia se aşteaptă ca India să fie principalul motor al creşterii cererii, deoarece cererea chineză continuă să scadă.

După doi ani de declin şi volatilitate severă a pieţei post-pandemie, există semne că cererea globală de oţel ”se va stabili pe o traiectorie de creştere în 2024 şi 2025”, se arată în comunicatul grupului industrial.

Cererea globală în 2025 ar urma să crească cu 1,2%, până la 1,815 miliarde de tone, se arată în comunicat.

Utilizarea oţelului în China, cel mai mare producător şi consumator de metal din lume, a scăzut cu 3,3% în 2023 şi este aşteptată să fie constantă în 2024, deoarece scăderea investiţiilor imobiliare este compensată de creşterea investiţiilor în infrastructură şi a sectoarelor de producţie, potrivit asociaţiei.

Cererea de oţel a Chinei ar urma să scadă cu 1% în 2025, rămânând semnificativ sub vârful din 2020. Cu toate acestea, India a devenit cel mai puternic motor al creşterii cererii de oţel din 2021.

Asociaţia se aşteaptă ca cererea indiană să crească cu 8% în 2024 şi 2025.

Cererea din Europa, care a fost afectată de inflaţia ridicată şi de o politică monetară mai strictă, este aşteptată să înregistreze o creştere foarte modestă în acest an, înainte de un avans estimat de 5,3% în 2025.

Între timp, activitatea investiţională puternică va readuce cererea din SUA la creştere în acest an, după o scădere cauzată de încetinirea pieţei imobiliare în 2023, a spus asociaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.