Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Certat de SUA, Zelenski se refugiază în Europa: Planul pus la cale cu Macron, după ce Rusia a distrus infrastructura energetică

zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi că a avut "o conversaţie extrem de importantă şi productivă" cu omologul său francez Emmanuel Macron cu privire la întărirea capabilităţilor de apărare ale Ucrainei şi refacerea infrastructurii energetice avariate a ţării, informează Reuters, scrie Agerpres.

Zelenski nu a precizat ce s-a convenit în timpul discuţiei, însă i-a mulţumit preşedintelui francez pentru sprijinul lui de când Rusia a declanşat invazia asupra Ucrainei, pe 24 februarie. "O conversaţie extrem de importantă şi productivă cu preşedintele francez Emmanuel Macron. Decizii specifice cu privire la întărirea capabilităţilor de apărare ale Ucrainei. Iniţiative specifice în vederea refacerii infrastructurii energetice distruse. Mulţumesc, prietenul meu, pentru sprijinul neclintit", a scris Zelenski pe Twitter.

Preşedinţia Ucrainei a denunţat luni "atacuri masive" şi simultane în mai multe regiuni împotriva infrastructurii energetice, care au dus la întreruperi de energie electrică în mai multe zone ale ţării, inclusiv în capitala Kiev.

Infrastructura energetică vitală a fost una dintre principalele ţinte ale armatei ruse de când a invadat Ucraina în urmă cu peste opt luni. Kievul susţine că distrugerea infrastructurii energetice de către Rusia are ca scop de a-i face pe ucraineni să fugă în masă în Uniunea Europeană şi astfel să o destabilizeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.