Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a prins rădăcini în România, fenomenul certificatelor false de vaccinare a apărut și în Germania

https://www.digi24.ro/
documente false covid

În Germania au apărut primele certificate de vaccinare anti-COVID-19 falsificate şi se estimează că numărul lor va creşte, relatează sâmbătă DPA. Potrivit autorităţilor poliţiei locale, numai în Bavaria s-au înregistrat "cazuri cu două cifre".

Citește și: Piața neagră a testelor Covid. Certificate false, vândute pe internet în România: 'Cu 500 de lei ți le fac pe toate' / VIDEO

"În comparaţie cu alte oferte legate de infracţiuni precum falsul privind datele personale şi documentele de identitate, falsificarea certificatelor de vaccinare este încă un fenomen minor în termeni numerici", a declarat un purtător de cuvânt al Biroului Federal de Investigaţii Criminale (BKA).

"Cu toate acestea, o creştere a cererii şi, prin urmare, a ofertei de falsificare a certificatelor de vaccinare este aşteptată după relaxările legale pentru persoanele vaccinate", a notat el. Persoanele vaccinate în Germania se bucură de aceleaşi libertăţi ca şi cele care s-au recuperat după COVID-19.

Testele false COVID sau certificatele false de vaccinare se vând fără probleme pe Internet în România. Totul se face prin telefon, iar documentele sunt trimise, către cumpărător, pe e-mail. Iar cumpărători sunt, se laudă comercianţii de falsuri - români care vor să evite carantina.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.