Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața neagră a testelor Covid. Certificate false, vândute pe internet în România: 'Cu 500 de lei ți le fac pe toate' / VIDEO

Radu Pop
YouTube
teste-false

Testele false COVID sau certificatele false de vaccinare se vând fără probleme pe Internet. Ca să evite carantina, românii le cumpără, chiar dacă riscă dosar penal, transmite vineri Antena 3.

Totul se face prin telefon, iar documentele sunt trimise, către cumpărător, pe e-mail. Iar cumpărători sunt, se laudă comercianţii de falsuri - români care vor să evite carantina.

Un reporter Antena 3 a vrut să vadă cât de ușor pot fi cumpărate teste false pentru COVID-19 sau certificate false de vaccinare.

Scenariul pe care echipa l-a urmat: și-a făcut un cont fals de Facebook, a spus că vrea să plece muncă, în Marea Britanie, şi că nu vrea să se testeze şi nici să se vaccineze. Apoi, au scris pe Facebook unor utilizatori care anunțau pe diferite grupuri că pot trimite teste false COVID fără a face vreodată testul. În câteva minute, deja au obţinut primul număr de telefon.

Cine cumpără documente false riscă, la fel ca şi cei care le comercializează, dosar penal și se poate ajunge până la închisoare cu executare.

"În fiecare caz a fost întocmit dosar de cercetare penală în care se efectuează verificări de către polițiști sub coordonarea unităților de parchet competente", a explicat purtătorul de cuvânt IGPR, Georgian Drăgan, la Antena 3.

Potrivit acestuia, s-au întocmit dosare penale în București, Cluj, Maramureș, Vrancea și cei prinși riscă 3 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.