Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Certificatul COVID-19 ar putea deveni obligatoriu la intrarea pe stadioane în sezonul viitor, în Premier League

ovidiublag.ro
premier leaque

Premier League continuă să sondeze posibilitatea de a solicita un certificat COVID-19 la intrarea fanilor pe stadioane în sezonul viitor, chiar dacă guvernul britanic nu plănuieşte obligativitatea unui asemenea demers, transmite DPA.

Certificatul, o dovadă a vaccinării cu ambele doze, un test recent negativ sau imunitatea prin intermediul aplicaţiei NHS App, se află în teste la evenimente precum Wimbledon şi EURO 2020, ca parte componentă a Programului de cercetare a evenimentelor (ERP) derulat de guvern, potrivit agerpres.ro.

Premierul Boris Johnson a confirmat luni că un asemenea certificat nu va fi obligatoriu pentru stadioanele din Anglia care pregătesc revenirea la întreaga capacitate începând cu 19 iulie, dar se înţelege că cluburile din liga de elită engleză vor utiliza sistemul când noul sezon va debuta în luna august.

Premier League şi-a unit forţele cu alte nouă structuri sportive în aprilie pentru a susţine certificarea CPVID-19, ca o opţiune credibilă pentru a permite utilizarea arenelor la capacitate completă când restricţiile vor fi relaxate.

Directorul executiv al ligii, Bill Bush, a opinat atunci că sistemul de certificare ar fi o ''povară acceptabilă'', la alternativa cu un număr redus de spectatori şi interdicţia fanilor de a-şi însoţi echipa în deplasare.

Certificatul nu va fi obligatoriu, dar Premier League este dornică să-l exploreze ca mijloc de asigurare că stadioanele pot rămâne complet deschise chiar dacă tabloul general în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus s-ar înrăutăţi la toamnă sau la iarnă.

Guvernul urmează să ia o decizie finală privind relaxarea restricţiilor lunea viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.