Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Certificatul verde poate arunca Europa în aer - Muncitorii din porturile italiene amenință cu blocarea comerțului pe continent

ANSA
protest certifcat verde italia

Un purtător de cuvânt al docherilor din Trieste a declarat miercuri că activitatea din majoritatea porturilor italiene va fi oprită vineri, dacă guvernul va continua planul de a face pașaportul verde obligatoriu pentru toate locurile de muncă, transmite agenția italiană ANSA.

Au existat temeri cu privire la întreruperea lanțurilor de aprovizionare în ultimele zile din cauza noii obligații, în special în ceea ce privește Trieste, unde un procent ridicat de lucrători portuari nu ar fi vaccinați pentru COVID-19.

„Singura variantă posibilă pentru noi este să fie eliminat Green Pass”, a declarat pentru Huffington Post Stefano Puzzer, un purtător de cuvânt al lucrătorilor portului din Trieste.

„Blocada de vineri (la Trieste) este confirmată și astăzi vor exista surprize pentru că nu se va opri doar cu Trieste. Nici cu Genova nu se va opri, aproape toate porturile din Italia se vor opri. Vom avea confirmare în seara asta”, a mai declarat Puzzer.

Green Pass, care arată că o persoană este vaccinată pentru COVID-19, a trecut prin boală sau are un test negativ, va fi obligatoriu pentru toate locurile de muncă italiene începând de vineri.

Ministerul de interne părea să încerce să dezamorseze situația marți, printr-o scrisoare în care se spunea că angajatorii de la facilități cheie, cum ar fi porturile, ar putea primi teste gratuite pentru a permite celor care se opun vaccinării să obțină Green Pass.

Acest lucru a provocat controverse, ministrul muncii, Andrea Orlando, a declarat că testele COVID nu ar trebui să fie gratuite, deoarece acest lucru reduce atractivitatea vaccinării.

Compania care conduce portul Palermo a declarat că nu va plăti pentru ca lucrătorii săi să fie testați pentru coronavirus. Cu toate acestea, unele companii portuare din Genova sunt pregătite să plătească factura pentru teste.

În weekend, proteste de amploare au avut loc la Roma împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.