Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CERTITUDINILE din cazul crimelor de la Caracal - Ce au găsit, până acum, procurorii DIICOT

Inquam Photos / Bogdan Danescu
gheorghe dinca

Procurorii DIICOT, cei care anchetează cazul crimelor din Caracal, după dispariția Alexandrei și a Luizei, au strâns, până acum, mai mulți saci cu probe din casa criminalului Gheorghe Dincă.

În cele peste patru zile, de când povestea din inima Olteniei a ieșit la iveală, zeci de polițiști și procurori scotocesc în locuința și curtea asasinului pentru a găsi probe.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

Anchetatorii au declarat, sub protecția anonimatului, pentru STIRIPESURSE.RO, că sunt câteva certitudini pană la acest moment.

Un prim aspect este legat de faptul că, într-adevăr, Alexandra a urcat în mașina lui Dincă, lucru confirmat de cercelul găsit în autoturismul acestuia și pe care mama l-a recunoscut ca fiind al fiicei ei.

Citește și: Fosta iubită a lui Radu Mazăre, unsă șefă la MAI! Numire-cheie la Interne

Pe de altă parte, în casa criminalului care pare, mai degrabă, o fortăreață, criminaliștii au găsit fire de păr care, în urma analizelor ADN, au reieșit ca fiind ale Alexandrei.

Acestea sunt, potrivit surselor noastre, cele două certitudini pe care le au procurorii DIICOT.

Oasele calcinate, găsite în mai multe zone din curte, dar și dinții ce par a fi umani la prima vedere sunt acum analizate la Institutul de Criminalistică al Poliției și la Institutul Național de Medicină Legală. Abia după ce specialiștii își vor spune părerea și vor stabili cu certitudine că sunt rămășițe umane, se poate da un verdict cu privire la soarta pe care ar fi avut-o, cel puțin, Alexandra.

Citește și: Dialogul pe care Alexandra l-a avut cu Gheorghe Dincă. Ce s-a întâmplat în mașina ucigașului

În schimb, procurorii DIICOT nu au abandonat pista ca atât Luiza, cât și Alexandra să fie victime ale traficanților de persoane și să fie deja transportate în afara țării.

Criminalul din Caracal, cel care a răpit, sechestrat, violat, ucis, tranșat și incinerat două tinere, a fost dus, luni după amiaza, în zona Corabia, pe malul Dunării, pentru reconstituirea faptelor. La fața locului, mai mulți localnici au urmărit mașinile poliției și au încercat să intre peste criminal, într-un automobil al anchetatorilor. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a se liniști spiritele.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit în cazul crimelor din Caracal: ‘Pentru așa ceva, pedeapsa capitala este prea puțin’

Anchetatorii l-au adus, luni după-amiază, pe Gheorghe Dincă, pentru reconstituirea celor două crime din Caracal, pe care acesta le-a recunoscut. Dincă este dus şi acolo unde se presupune că a aruncat cel puțin una dintre victime. Acesta a fost adus în Corabia pentru procedură.

Bărbatul și-a recunoscut duminică ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei. Bogdan Alexandru, avocatul lui Dincă, a spus că remușcările l-au determinat pe clientul săi să își recunoască faptele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.