Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Certuri la cuțite în PNL: acuzații de pactizare cu PSD vs populism

PNL

Codul Administrativ bagă dihonie între liberali. Împărțiți între nevoia de a se disocia de orice demers susținut de actuala Putere și asigurarea sprijinului esențial al propriilor edili la viitoarele alegeri, membrii conducerii liberale s-au certat zeci de minute în șir între ei. S-a ajuns la atacuri la persoană, iar totul a culminat cu părăsirea nervoasă a ședinței de către unul dintre vicepreședinții artidului, Florin Roman, unul dintre cei mai aprigi partizani ai acordării pensiilor speciale pentru aleșii locali prin noul Cod administrativ.

Citește și: Traian Băsescu s-a dezlănțuit la adresa lui Dragnea, după mitingul PSD: 'Statul paralel? Eu l-am făcut, iar Dragnea l-a lins'

În ședința BEX de astăzi , liberalii apropiați lui Ludovic Orban au trecut la atac și au cerut colegilor de partid să nu voteze forma noului Cod administrativ, pe motiv că servește mai degrabă intereselor actualei Puteri și orice asociere în sprijinul acestui demers va fi decontat electotral de PNL.

Rând pe rând, liberali precum Dan Vâlceanu, Tinel Gheorghe, Raluca Turcan, Ionel Pălar au încercat să explice colegilor de ce e nevoie ca acest proiect de lege, deși benefic pentru proprii primari și consilieri liberali, trebuie respins la vot în Parlament, susțin surse din conducerea PNL.

De celalată parte, Florin Roman și Victor Paul Dobre, doi dintre membrii PNL în comisia specială pentru cod administrativ au respins argumentele celeilalte tabere, acuzând-o de populism și de sabotare a intereselor propriilor aleși locali. Potrivit surselor citate, Roman a ținut să le amintească colegilor din conducere că fără sprijinul și mobilizarea aleșilor locali, mulți dintre ei nu ar mai fi prins un nou mandat de parlamentar în noua legislatură.

De cealaltă parte, Roman a fost acuzat, în special de către Raluca Turcan, că e "paralel" cu tema codului administrativ, că a pactizat cu PSD în comisia specială și că prin demersul său de susținere a pensiilor speciale pentryu primari a făcut rău imaginii partidului.

Reproșuri suficiente pentru Roman ca să părăsească nervos sala de lucru, susținând că el nu votează ca "oile în turmă", ci cu gândul la interesele partidului pe termen lung.

La această oră, ostilitățile sunt departe de a se fi încheiat, taberele adverse din PNL neajungând încă la niciun consens. Energii interne irosite în van, în condițiile în care liberalii au pe aceeași ordine de zi de discutat problema moțiunii de cenzură pe care vor să o depună săptămâna viitoare împotriva Guvernului Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.