Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetățenii britanici sunt mai deschiși față de imigranți în comparație cu alți europeni

UK Marea Britanie

Cetățenii britanici sunt mai convinși de beneficiile pe care imigranții le aduc economiei față de cetățenii altor state europene, potrivit studiului YouGov – Cambridge Globalism, citat de The Guardian, potrivit Mediafax.

Astfel, 28% dintre britanici consideră că beneficiile imigrației sunt mai mari decât costurile. Prin comparație, 24% dintre germani, 21% dintre francezi și 19% dintre danezi au aceeași opinie. De asemenea, 20% dintre britanici consideră că beneficiile imigrației și costurile sunt egale, în timp ce 16% dintre ei nu sunt siguri.

Rezultatul studiului contrazice ipoteza potrivit căreia britanicii sunt mai reticenți în privința imigrației decât vecinii lor, în contextul în care decizia de ieșire a țării din Uniunea Europeană a fost luată de către cetățeni și ca urmare a îngrijorărilor provocate de migrație.

Citește și: Nancy Pelosi susține că procurorul general american William Barr a mințit în faţa Congresului

În opinia a 37% dintre britanici, costurile imigrației sunt mai mari decât beneficiile - al doilea cel mai scăzut procent dintre țările europene analizate, după Polonia. În comparație, 50% dintre italieni, 49% dintre suedezi, 42% dintre francezi și 40% dintre germani consideră că impactul imigrației este negativ.

Concluziile studiului vin cu câteva săptămâni inainte de alegerile europarlamentare, scrutin în care formațiunile anti-imigrație ar urma să obțină rezultate bune în mai multe țări europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.