Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţenia lui Băsescu încă 'se joacă' în R.Moldova. Dodon ar putea ataca decizia la Curtea de Apel

Dodon si Basescu

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea ataca la Curtea de Apel decizia unei instanţe de judecată care a suspendat luni decretul emis de acesta privind retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, a anunţat marţi seara consilierul prezidenţial pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi, care acuză o politizare de către instanţă a acestui caz, informează Radio Chişinău, conform agerpres.

"Cu referire la contestarea şi suspendarea decretului preşedintelui Republicii Moldova privind retragerea cetăţeniei domnului Traian Băsescu. Cum şi era de aşteptat, acest subiect a fost politizat de către instanţa de judecată. Faptul că s-a decis suspendarea decretului preşedintelui pe ascuns este o latură, mai grav este că înainte de a înştiinţa instituţia prezidenţială despre existenţa litigiului, instanţa a făcut tam-tam în presă. Or, nu acesta este rolul judecătorilor. Imediat cum vom primi actele instanţei vom veni cu o reacţie suplimentară, cu siguranţă vom contesta acţiunile instanţei la Curtea de Apel. Cu referire la prezentarea probelor, să nu-şi facă griji, prevederile legale au fost respectate, ceea ce vom demonstra', a scris Maxim Lebedinschi pe contul său de Facebook.

Administraţia Trump găzduieşte prima reuniune a coaliţiei împotriva Statului Islamic

El a anunţat că preşedinţia de la Chişinău va avea o nouă reacţie imediat ce va primi actele instanţei de judecată, după care decizia va fi contestată la Curtea de Apel.

Judecătoria Chişinău a suspendat luni decretul preşedintelui Igor Dodon din 3 ianuarie 2017 privind ridicarea cetăţeniei moldovene lui Traian Băsescu. Astfel, decretul lui Dodon încetează să producă efecte juridice până la emiterea unei hotărâri judecătoreşti, a relatat marţi portalul Deschide.md.

Potrivit presei, la 16 martie, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, l-a chemat în judecată pe preşedintele moldovean Igor Dodon, solicitând anularea decretului din ianuarie, prin care i s-a retras cetăţenia moldoveană. La 20 martie 2017, judecătoria Chişinău a emis o încheiere prin care a primit în procedură cererea de chemare în judecată. Judecătoria a obligat pârâtul să prezinte referinţa şi probele în sprijinul acesteia până la 2 mai 2017, fixând primul termen de judecată pentru 16 mai 2017.

În baza acestei încheieri, decretul preşedintelui Igor Dodon încetează să mai producă efecte juridice până la soluţionarea cauzei prin emiterea hotărârii judecătoreşti. Încheierea de suspendare produce efect imediat, dar poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chişinău, conform portalului citat.

Liberalii au dat LOVITURA: Ce s-a întâmplat la alegerile din Olanda

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.