Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetățenii din Belarus care doresc să se stabilească în străinătate vor avea nevoie de aprobare din partea autorităților de la Minsk

pubaffairsbruxelles.eu
sanctiuni belarus

Cetăţenii din Belarus care vor să trăiască permanent în altă ţară trebuie să depună o solicitare în acest sens la autoritatea pentru migraţie de la Minsk, conform unui decret guvernamental făcut public joi, citat de dpa.

Autoritatea pentru migraţie va lua ulterior o decizie, în termen de 35 de zile, în funcţie de informaţiile disponibile cu privire la datoriile la taxe şi impozite, serviciul militar obligatoriu şi condamnări suferite, potrivit Agerpres.

Până acum, trebuia doar ca cetăţenii să informeze consulatul belarus din respectiva ţară în legătură cu obţinerea permisului de şedere.

Această fostă republică sovietică autoritară a intensificat presiunile asupra celor care locuiesc în străinătate. Recent, cetăţenii din Belarus au fost anunţaţi că pot obţine paşapoarte doar în ţară, şi nu în străinătate - ceea ce înseamnă că vor fi nevoiţi să se întoarcă în ţară cel puţin o dată la zece ani pentru a-şi înnoi documentele.

Numărul belaruşilor care trăiesc în afara ţării este estimat la 1,5 milioane, o parte din ei fugind din cauza represiunilor liderului autoritar Aleksandr Lukaşenko. Populaţia din Belarus este de puţin peste 9 milioane de oameni.

Numărul refugiaţilor politici din Belarus în Europa a crescut semnificativ mai ales după alegerile prezidenţiale contestate din 2020, în urma cărora Lukaşenko a rămas la putere şi a ordonat poliţiei şi justiţiei să lanseze represalii dure împotriva protestatarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.