Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEx al PSD se reunește luni la Parlament. Printre temele de discuție, vizita Guvernului la Bruxelles

Liviu Dragnea CEx PSD

Social-democrații se reunesc, luni la Parlament, începând cu ora 14.00, în ședința Comitetului Executiv Național al partidului. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că printre temele de discuție va fi prezentarea rezultatelor vizitei efectuate de Guvern la Bruxelles, scrie Mediafax.

"Trebuie să le spun şi celor din Comitetul Executiv Național care au fost rezultatele prezenţei noastre la Bruxelles, la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor. Acelaşi lucru l-am prezentat şi domnului preşedinte Liviu Dragnea şi acelaşi lucru vrem să-l prezentăm şi în faţa CExN. Aşa este normal. Să facem un raport al activităţii noastre şi al modului în care este pregătit Guvernul pentru preluarea Preşedinţiei (Consiliului UE - n.r.), dar şi al faptului că acolo s-a văzut cu adevărat cine are dreptate. Toţi au remarcat că suntem bine pregătiţi, iar Guvernul României este printre guvernele care intră în această Preşedinţie rotativă cel mai bine pregătit", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul unei întrevederi cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pe care a avut vineri la Parlament.

Premierul a adăugat că pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Executiv Național al PSD nu se află subiectul care vizează o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.

"Nu avem aşa ceva (un act normativ privind amnistia şi graţierea - n.r.) pe ordinea de zi, nu am aşa ceva pe masa Guvernului. În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă așa ceva. Nu am avut o discuție, deci nu pot să vă spun. Eu nu știu dacă se impune o discuție. Nu pot să ştiu ce se va discuta în Comitetul Naţional. Fiecare poate să-şi spună opinia, aceasta este democraţia", a spus Dăncilă.

Întrebată punctual dacă exclude o astfel de OUG, până la finalul anului, șeful Executivului a răspuns: "Da. (...) V-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie și grațiere".

Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu are pe masă nicio ordonanță de urgență în acest sens.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marți, la Bruxelles, că o ordonanță de urgență privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care "şi-l doresc doar unii".

Citește și: Parlamentul European discută un raport în favoarea admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Care sunt șansele efective de aderare la acest spațiu

În contextul preluării Președinției Consiliului UE de către România, premierul Viorica Dăncilă a efectuat între 4 și 5 decembrie o vizită la Bruxelles, alături de mai mulți miniștri, unde a avut întâlniri cu o serie de oficiali europeni, printre care și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și comisarul european Corina Crețu.

Referitor la subiect, președintele CE, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri, în conferința comună cu prim-ministrul Viorica Dăncilă că sunt unele puncte, cum ar fi statul de drept, la care ar mai fi de lucrat, însă România este foarte bine pregătită să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Totodată, surse social-democrate au precizat, pentru MEDIAFAX, că PSD va organiza Consiliul Național și Comitetul Executiv pe 16 decembrie.

Liviu Dragnea anunța, miercuri, că ședința Consiliului Național va avea loc la mijlocul lunii decembrie.

„Cred că vom mai avea o şedinţă de Consiliu Naţional la mijlocul acestei luni. O să trimită Mihai Fifor şi Codrin Ştefănescu astăzi (miercuri - n.r.) şi la colegii din Consiliul Naţional această invitaţie în care vom constitui Consiliul Naţional şi departamentele, dar nu altceva”, a spus liderul social-democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.