Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cezar Preda pune punctul pe i: Klaus Iohannis e mai dur decât Traian Băsescu

iohannis basescu

Vicepreşedintele PNL, Cezar Preda, (ex-PDL) spune că liberalii vor să ajungă la putere prin alegeri şi nu "prin combinagii și combinații", iar preşedintele Klaus Iohannis "va face orice e legal și constituțional ca PNL să ajungă la guvernare". Preda a făcut şi o comparaţie între Iohannis şi Traian Băsescu. spunând că, în ciuda a ceea ce se spune, actualul preşedinte este "mai dur" decât fostul şef al statului.

Citește și: DIICOT a săltat 20 de medici și farmaciste în Bihor! Fraudă la secția de Oncologie

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda a comentat, într-un interviu pentru replicaonline.ro, scenariul fostului preşedinte Traian Băsescu potrivit căruia, în toamnă, PSD va fi în opoziţie, iar PNL şi UNPR la guvernare.

"Eu am fost un om destul de aproape de președintele Traian Băsescu și, prin declarația pe care a făcut-o domnia sa, i-am recunoscut stilul.. ceea ce cred că nu înțelege domnia sa sau nu vrea să înțeleagă, este că stilul s-a schimbat. E drept, dacă dânsul era, în combinațiile pe care le făcea cu mare plăcere și cu mare dexteritate, ăsta era un scenariu.

Citește și: Sebastian Ghiță se implică în căutarea planorului dispărut

Semnalul pe care îl dă noul PNL, sub conducerea celor doi co-președinți și sub tutela președintelui Klaus Iohannis, este o altă abordare.

Noi nu abordăm prin combinagii și prin combinații, noi vrem să ajungem la putere prin alegeri. Este cel mai solid vot de a guverna, înseamnă că ai o credibilitate pe care ți-o încredințează votul. E posibil să ajungi la guvernare din ceea ce înseamnă frământarea PSD, care se dezintegrează pe zi ce trece, cu aripi, cu anumite atitudini care, iată, dorința de a fi și de stânga și de dreapta în același timp, a fura un Cod Fiscal făcut de liberali și a-l pune în aplicare crezând că liberalii vor înghiți gălușca... ceea ce am și făcut, am votat că nu aveam ce să facem, era al nostru, dar imediat l-au dublat cu măsurile astea populiste, pe care le face stânga când împarte bunăstarea... iată, stilul ăsta, îi poate duce în colaps în toamna asta și e posibil să asistăm la o formare de o nouă majoritate. (...) Eu cred că ambele scenarii sunt posibile, nu le-a descoperit Traian Băsescu, dar nu cred că se va face în stilul Traian Băsescu", a spus Cezar Preda.

Citește și: Fiscul îi ia o parte din avere lui Gigi Becali: Din cauza asta am făcut pușcărie

Liberalul a arătat, în acest context, că preşedintele Klaus Iohannis, în ciuda a ceea ce se spune despre acesta, este, în opinia sa, "mai dur" decât Traian Băsescu

"Domnul Iohannis, oricât ar încerca media și comentariile politicienilor, a-l duce în aceeași zonă de a face politică cu ce a fost domnul Traian Băsescu, domnul Ion Iliescu, este eronată, pentru că are alt stil. Întâlnirile mele personale cu domnia sa, dinainte de a fi președinte, erau foarte riguroase, în sensul că ce a spus că face, a făcut.

Citește și: Un fost lider PDL a dat în judecată Antena 1 și pe fosta soție

La domnul Iohannis ați observat o chestiune destul de criticată și comentată, când a spus că vrea un guvern, nu al lui, ci cel care i-a spus lui când l-a sprijinit la președinție, că are un program. I-a convenit programul. Zice că acest program al nostru e bun pentru români. Va face orice e legal și constituțional ca PNL să ajungă la guvernare.

Am să vă spun un lucru: toată lumea a avut senzația că cu Traian Băsescu nu te puteai juca. El era atotștiutor și atotdeținător de putere. Să știți că, din punctul acesta de vedere, mai dur este domnul Iohannis! La domnul Băsescu erau canale, oamenii care îl sfătuiau, la domnul Iohannis nu prea se simte. Adversarii politici îi atacă consilierii, ca și cum consilierii vin în numele domnul Iohannis. Nu e adevărat. Un președinte e președinte și eu cred că domnul Iohannis va fi așa cum l-am văzut noi. Vedem ce va demonstra viitorul", a declarat Preda.

Citește și: Analiză Bloomberg: Criza din China, mană cerească pentru România

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.