Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a săltat 20 de medici și farmaciste în Bihor! Fraudă la secția de Oncologie

diicot

20 de persoane au fost săltate de DIICOT și duse la audieri, după 67 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea şi judeţul Bihor ( Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea - Secţia Oncologie, mai multe farmacii şi cabinete medicale individuale ale unor medici de familie), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.

Citește și: Sebastian Ghiță se implică în căutarea planorului dispărut

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014 membrii grupării au generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente„ medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” (TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Citește și: Fiscul îi ia o parte din avere lui Gigi Becali: Din cauza asta am făcut pușcărie

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 700.000 euro, fiind eliberate peste 14.000 de reţete fictive.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea au fost aduse, astăzi 13.08.2015, 20 de persoane în vederea audierii, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Pentru medicamentele achiziționate fictiv, una dintre aceste societãți a solicitat ulterior decontarea acestora la Casa Județeanã de Asigurãri de Sãnãtate Bihor, în baza unui numãr de 13.444 de rețete emise fictiv, cu complicitatea unor medici de familie și medici specialiști din județul Bihor, în numele unor pacienți care nu au beneficiat în fapt de tratamentele respective.

Operatiunile de achizitie/livrare declarate si înregistrate în contabilitate, în perioada 2012-2015, de cãtre societãtile din circuit au avut la bazã operatiuni fictive, fiind create circuite scriptice de tranzactionare, cu scopul de a crea în mod artificial TVA deductibila și de a diminua nelegal impozitul pe profit datorat.

Firmele fantomã interpuse în lanțul evazionist, respectiv societãți care figurau cu sediul social la adrese din mediul rural, au fost înființate pe numele unor interpuși, persoane cu cetãțenie românã și domiciliu în județul Bihor. Societãțile în cauzã nu au avut angajati, nu au depus la termene toate declaratiile fiscale, parte dintre acestea nedeclarând achizitii sau livrãri.

Citește și: Un fost lider PDL a dat în judecată Antena 1 și pe fosta soție

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.