Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR a lansat licitaţia pentru primele două loturi din tronsonul Craiova-Drobeta Tr. Severin-Caransebeş

rador
cfr

Licitaţia pentru proiectarea şi reabilitarea primelor două loturi din tronsonul Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeş a fost demarată oficial, a anunţat CFR, într-o postare publicată, luni, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, proiectul se referă la achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare pe secţiunile Craiova - Filiaşi (Lotul 1) şi Filiaşi - Igiroasa (Lotul 1), aferente obiectivului Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeş (225,287 km).

"A început licitaţia pentru cel mai mare contract de infrastructură feroviară finanţat prin Programul de Transport! Este vorba de reabilitarea liniei de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş cu o lungime de 226 km. Lotul 1: (Craiova-Filiaşi) - cu o lungime de 37,97 km - are o valoare estimată între 1,4 - 1,53 miliarde de lei (fără TVA) şi trebuie finalizat în 54 de luni (12 luni proiectare şi 42 de luni execuţie lucrări). Lotul 2: (Filiaşi-Igiroasa) - cu o lungime de 44,26 km - are o valoare estimată de 1,14 - 1,24 miliarde de lei (fără TVA) şi trebuie finalizat în 60 luni (12 luni proiectare şi 48 de luni execuţie lucrări). Pentru reabilitarea Tronsonului de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş (6 loturi) sunt alocate 10,5 miliarde de lei (fără TVA)", precizează ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, potrivit CFR SA, valoarea financiară totală estimată a contractelor este cuprinsă între 2,543 miliarde de lei (fără TVA) şi 2,781 miliarde de lei (fără TVA), sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021 - 2027.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 27 aprilie 2023, iar durata proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 60 luni, din care 12 luni pentru proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Obiectivele generale ale implementării proiectului sunt: îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie la 120 km/h - 160 km/h; modernizarea instalaţiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV); mărirea capacităţii de tranzit; asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii şi haltele de mişcare, facilităţile pentru persoanele cu dizabilităţi; modernizarea staţiilor şi a haltelor de mişcare; modernizare poduri, podeţe reabilitarea/modernizarea clădirilor staţiilor de călători, incluzând construcţiile pasarelelor şi/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot; instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R); reducerea valorii maxime a declivităţii pe secţiunile unde aceasta depăşeşte 18 grade.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă este disponibil în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.