Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Marfă se alătură misiunii umanitare pentru Turcia: Compania de transport dă detalii

cursdeguvernare.ro
cfr marfa

CFR Marfă a anunţat că a pus la dispoziţie, în timp record, resurse materiale şi umane, în vederea expedierii cât mai rapide a produselor de adăpost către populaţia din Turcia afectată de cutremurele din 6 februarie 2023, dovedind astfel utilitatea existenţei unui operator feroviar naţional, în contextul unor situaţii excepţionale, informează News.ro.

CFR Marfă se alătură eforturilor statului român

„CFR Marfă se alătură eforturilor statului român în acordarea de ajutor populaţiei din Turcia greu încercate de cutremurele din 6 februarie 2023. Ca urmare a activării de către Comisia Europeană a mecanismului European de protecţie civila ECHO-ERCC, de a trimite Turciei din rezerva rescEU, mai multe tipuri de produse de adapost, CFR Marfă a pus la dispoziţie în timp record resurse materiale şi umane, în vederea expedierii cât mai rapide a acestora către populaţia din zonele afectate de cutremur, dovedind astfel utilitatea existentei unui operator feroviar naţional, în contextul unor situaţii excepţionale. Astfel, în seara zilei de 11 februarie 2023, CFR Marfă a expediat către Republica Turcia, trenul nr 56000011, format din 21 de vagoane de tip HA care conţin produse de stricta necesitate : corturi, paturi, saltele, lenjerie etc. Conform ultimei informări trenul a plecat din Bulgaria către destinaţie în jur orei 8. Un al doilea tren CFR Marfă se află în proces de încărcare, urmând ca în seara zilei de duminica, cel târziu luni dimineaţă să fie expediat către depozitul indicat de Agenţia de Salvare din Turcia”, arată postarea pe pagina de Facebook a CFR Marfă.

Ce spune directorul

Directorul general al CFR Marfă Daniel Apostolache a precizat că echipa operatorului feroviar a făcut tot posibilul pentru ca acele trenuri cu ajutoare să plece înaintea programului stabilit.

„Doresc să remarc eforturile considerabile făcute de colegii nostri, care au asigurat toate condiţiile necesare ca garnitura să poată pleca înaintea programului stabilit, în condiţii de siguranţă, şi care au înţeles astfel sa fie alături de populaţia din Turcia”, a declarat directorul general al CFR Marfă , aflat alături de secretarul de stat, Ionel Scriosteanu, respectiv de Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la plecarea trenului CFR Marfă din gara Bucureşti Vest.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, România va asigura pe calea ferată, prin CFR Marfă, transportul mai multor tipuri de produse de adăpost aflate în rezerva rescEU de pe teritoriul tarii noastre ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity, în cadrul asistenţei internaţionale oferite Turciei, mai indică sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.