Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charles Aznavour a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

artcreationforever.com
aznavour

Legendarul cântăreţ şi muzician Charles Aznavour, în vârstă de 93 de ani, a primit o stea, joi, pe Walk of Fame din Hollywood, unde numele lui, scris cu litere aurii, va străluci de acum înainte alături de cele ale altor staruri din industria de divertisment, informează AFP, notează agerpres.ro

"Sunt francez şi armean, cele două identităţi sunt inseparabile precum laptele şi cafeaua. E fantastic să ai două culturi", a declarat Charles Aznavour, în limba engleză, în faţa unui număr mare de admiratori care l-au aclamat şi au scandat "Bravo!" şi "Vive la France!". 

"Franceza este limba mea de lucru, dar limba mea familială a fost mereu armeana", a adăugat artistul, aplaudat de peste 200 de fani şi invitaţi, prezenţi în faţa Pantages Theater din Hollywood, un cinematograf dedicat musicalurilor. 

Steaua dedicată cântăreţului Charles Aznavour este cea de-a 2.618-a de pe Walk of Fame. 

"După această recompensă, pot să spun că sunt şi puţin californian, pentru că am deja aici o fiică şi nepoţi", a adăugat artistul franco-armean, adulat în lumea întreagă. 

"Sunt un fan, dar am venit aici mai mult pentru părinţii mei, vreau să le trimit fotografii. Este un mare cântăreţ, a cântat mult în Africa", a declarat pentru AFP Jean Hode, un întreprinzător în vârstă de 38 de ani care s-a mutat de curând la Los Angeles, venind din Benin. 

Anita Tokatlian, o casnică în vârstă de 61 de ani, cu origini franceze şi armene, spune că muzica lui Charles Aznavour i-a înfrumuseţat copilăria şi că a mers la trei dintre concertele sale: "Iubesc muzica lui, el este un artist călduros, dar mai mult de atât, îmi place de el ca persoană, îmi place compasiunea lui". 

"După cutremurul de pământ din 1988, el a oferit atât de mult (sinistraţilor, n.r.)", a adăugat ea. 

Alături de ea, Vars Ingigian, în vârstă de 66 de ani, spune că renumitul interpret-compozitor-textier "reprezintă supravieţuitorii genocidului armean": "Mă simt profund onorat că el, Aznavour, reprezintă tot ceea ce este mai bun în această lume (...) Când ascult cântecul lui despre genocidul armean, 'Ils sont tombes', am întotdeauna lacrimi în ochi", a adăugat Vars Ingigian. 

Baydsar Thomasian, membră a echipei senatorului californian Kevin de Leon, care reprezintă Hollywoodul - unde trăieşte o comunitate însemnată de armeni - în capitala americană, este persoana care a demarat iniţiativa atribuirii unei stele lui Charles Aznavour pe Walk of Fame din Hollywood. 

"Bineînţeles, el este francez, dar noi avem sentimentul că este şi armean şi dorim să împărtăşim această onoare cu lumea întreagă", a spus ea pentru AFP, în timpul pregătirilor pentru ceremonia de joi. 

Charles Aznavour, al cărui nume real este Shahnourh Varinag Aznavourian, desemnat în urma unui sondaj realizat de CNN şi revista Time în 1998 drept "cel mai important cântăreţ de varietăţi din secolul al XX-lea", a vândut peste 180 de milioane de discuri în lumea întreagă şi a compus peste 1.300 de cântece, în mai multe limbi, precum melodiile "She", "Hier encore" şi "Je m'envoyais deja". 

Născut la Paris din părinţi armeni şi devenit unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai diasporei armene, Charles Aznavour a acompaniat-o la pian pe celebra Edith Piaf timp de mulţi ani, înainte de a deveni el însuşi o legendă a industriei muzicale. 

Autor-interpret al unor cântece renumite, precum "La Boheme", "Emmenez-moi" şi "Mes Emmerdes", Charles Aznavour face parte dintr-un grup de 20 de artişti francezi sau cu origini franceze care au fost recompensaţi cu stele pe Walk of Fame din Hollywood, în rândul cărora se află Leslie Caron şi Louis Jourdan. 

"Sinatra a zis într-o zi că fiecare cântec este o piesă dintr-un act cu un singur personaj. Charles este un actor extraordinar şi un cântăreţ extraordinar", a declarat în timpul ceremoniei de joi regizorul Peter Bogdanovich, un bun prieten al artistului francez. 

Charles Aznavour a jucat în peste 60 de filme, inclusiv în "Toba de tinichea", de Volker Schlondorff (premiat cu Palme d'Or şi cu Oscarul pentru cel mai bun film străin), "Ararat", de Atom Egoyan, "Tirez sur le pianiste", de Francois Truffaut, şi "Paris au mois d'aout", de Pierre Granier-Deferre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.