Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charles Aznavour, premiat în Israel pentru ajutorul oferit evreilor de familia sa

agerpres.ro
Charles Aznavour premiu Israel

Charles Aznavour, o legendă a cântecului francez, a fost premiat în Israel joi pentru ajutorul oferit de familia sa evreilor și armenilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează AGERPRES, citând AFP.

Citeşte şi: EŞEC RĂSUNĂTOR pentru Halep! Simona îşi ia ADIO de la Turneul Campioanelor

Interpretul celebrului cântec "La Boheme", în vârstă de 93 de ani, a primit din mâinile președintelui israelian Reuven Rivlin medalia Raoul Wallenberg, decernată de comitetul omonim al cărui sediu se află la New York.

Timp de trei ani, membrii familiei Aznavour au ascuns — cu riscul pierderii propriilor vieți — evrei și armeni în modestul lor apartament parizian, potrivit acestui comitet, care poartă numele unui diplomat suedez, celebru pentru faptul că a ajutat zeci de mii de evrei să fugă din Ungaria în timpul Holocaustului.

"Putem citi în Talmud (text central al iudaismului) că oricine salvează o singură viață salvează o lume întreagă", a declarat președintele Reuven Rivlin. "Dumneavoastră și familia dumneavoastră, dragă Charles, ați salvat foarte mulți oameni în timpul zilelor întunecate ale celui de-Al Doilea Război Mondial într-o Franță ocupată de naziști", a adăugat el.

Reuven Rivlin nu și-a ascuns bucuria deosebită de a-l primi pe Charles Aznavour în reședința prezidențială. "Eu și soția mea ne-am cunoscut în timp ce ascultam cântecele, magnificele cântece ale lui Charles Aznavour", a declarat președintele israelian, așezat alături de artistul francez de origine armeană.

"'La Boheme' era cântecul nostru", a adăugat el.

Citeşte şi: Sumă FABULOASĂ încasată de statul român după vânzarea activelor Oltchim

"Am încă unul pentru dumneavoastră, este foarte special", l-a întrerupt artistul francez, provocând hohote de râs în rândul reprezentanților presei care au asistat la eveniment.

"Primim mulți oameni aici, însă evenimentul de astăzi reprezintă cu adevărat o mare bucurie", a continuat președintele Israelului.

"Avem atât de multe lucruri în comun, evreii și armenii, în durere, în fericire, în muncă, în muzică, în arte. Am impresia că mă aflu aici într-un colț al casei familiei mele, pentru că avem aceeași manieră de a trăi, de a mânca și de a bea", a declarat Charles Aznavour.

Charles Aznavour, care va susține un concert sâmbătă la Tel-Aviv, a ales să primească acest premiu în Israel datorită "relațiilor (sale) puternice cu această țară și cu poporul evreu", potrivit Președinției israeliene.

Citeşte şi: CTP, reacţie DURĂ după eliminarea Simonei Halep de la Turneul Campioanelor: 'Nu a fost CAPABILĂ psihic...' - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.